Ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά ο Ολυμπιακός

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά επισκέφθηκε η διοίκηση του Ολυμπιακού, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι ξεναγήθηκαν από την Έφορο Αρχαιοτήτων Πειραιά, Δυτικής Αττικής και Νησιών Σαρωνικού, Στέλλα Χρυσουλάκη και τους συνεργάτες της, για τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα που φιλοξενούνται στο κτίριο. Την ομάδα και τη διοίκηση του Ολυμπιακού υποδέχθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος προσέφερε στους ποδοσφαιριστές τον τουριστικό οδηγό του δήμου Πειραιά «Destination Piraeus», καθώς και ένα βιβλίο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά επισκέφθηκε η διοίκηση του Ολυμπιακού, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι ξεναγήθηκαν από την Έφορο Αρχαιοτήτων Πειραιά, Δυτικής Αττικής και Νησιών Σαρωνικού, Στέλλα Χρυσουλάκη και τους συνεργάτες της, για τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα που φιλοξενούνται στο κτίριο.

Την ομάδα και τη διοίκηση του Ολυμπιακού υποδέχθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος προσέφερε στους ποδοσφαιριστές τον τουριστικό οδηγό του δήμου Πειραιά «Destination Piraeus», καθώς και ένα βιβλίο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά.

«Πήρα την πρωτοβουλία να προσκαλέσω την ομάδα του Ολυμπιακού, προκειμένου να περάσουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία, στη νεολαία, για την οποία αποτελούν ινδάλματα αυτοί οι αθλητές, ότι θα πρέπει να παίζουμε ποδόσφαιρο, να αθλούμαστε, αλλά θα πρέπει να έχουμε παιδεία και ενδιαφέρον για τον πολιτισμό,» δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά.

«Πιστεύω πως οι αθλητές του Ολυμπιακού χάρηκαν την ξενάγηση. Σκοπός μας είναι να το επαναλάβουμε και με τους αθλητές όλων των συλλόγων και σωματείων του Πειραιά και των ακαδημιών τους,» τόνισε ο κ. Μώραλης προσθέτοντας ότι «πρόκειται για ένα εξαιρετικό και δυναμικό μουσείο».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο Πειραιάς θα διεκδικήσει να είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το 2021, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

Κάλεσμα στους Πειραιώτες αλλά και στους πολίτες να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά απηύθυνε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Πιστεύω ότι όλοι οι Πειραιώτες, αλλά και από όλη την Ελλάδα, καθώς, επίσης, και πάρα πολλοί τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, μέσω του Πειραιά, έρχονται στο Μουσείο. Είναι καλό και εμείς από την πλευρά μας, όσο καλύτερα μπορούμε, να πούμε δύο καλές κουβέντες για το Μουσείο αυτό. Να μπορέσουν να έρθουν όσοι περισσότεροι επισκέπτες γίνεται στα χρόνια που έρχονται. Αλλά αυτό που εμάς ενδιαφέρει είναι να έρθουν και οι ίδιοι οι Πειραιώτες στο Μουσείο, να το μάθουν, γιατί έχει πολύ αξιόλογα ευρήματα και αξίζει τον κόπο», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk