Η εμφάνιση της Προέδρου της Βουλής κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Athens Pride που διοργανώθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην πλατεία Κλαυθμώνος αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό όχι μόνο από την ομοφυλόφιλη κοινότητα της Ελλάδας, αλλά και από όλους τους Έλληνες που παλεύουν για ίσα δικαιώματα σε όλους τους τομείς.
Φορώντας ένα παντελόνι σε έντονο φούξια χρώμα και ένα γκρι μπλουζάκι με σχέδια η κυρία Κωνσταντοπούλου, σε μια σχεδόν ιστορική εμφάνιση κέρδισε αμέσως το θερμό χειροκρότημα.
Ηταν η πρώτη φορά στην ιστορία της νεώτερης Ελλάδας που ένας Πρόεδρος της Βουλής κάνει την εμφάνισή του σε ανάλογη εκδήλωση και μάλιστα παίρνει ανοιχτά θέση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε όχι μόνο την ομοφοβία, αλλά και την τρανσοφοβία δείχνοντας έτσι ότι είναι επαρκώς ενημερωμένη για τα ζητήματα της ΛΑΟΤ κοινότητας.
«Είναι χαρά, είναι πάλη, αλλά και ριζοσπαστική διεκδίκηση. Τα δικαιώματα δεν έχουν όλα κερδηθεί. Πρέπει να γίνει η διαδικασία και για το σύμφωνο συμβίωσης και για τον πολιτικό γάμο και πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι κανένας, μα κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος» τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου.
«Οι αγώνες που δίνονται αργά ή γρήγορα κερδίζονται. Να είστε καλά. Καλή πορεία και τίποτα να μην διαρρηγνύει την συνοχή, την αποφασιστικότητα, την αισιοδοξία, το πείσμα» επεσήμανε η Πρόεδρος της Βουλής.
«Και τέλος θα ήθελα να πω ότι την επόμενη, φορά γιατί σήμερα δεν οργανωθήκαμε, πρέπει η πορεία να περάσει και μέσα από τη Βουλή», είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού.
Στη συνέχεια δεν δίστασε να ακολουθήσει την καθιερωμένη πορεία του Αthens Pride.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Πρόεδρος της Βουλής μιλούσε συνεχώς με πολίτες, ενώ κάποια στιγμή εθεάθη να κρατά στα χέρια της το βιβλίο που μοίραζε το «Ποτάμι» με τίτλο «Αυτό είναι το Ποτάμι» και το φυλλάδιο «Όλοι ίσοι».
Εκτός της κυρίας Κωνσταντοπούλου στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Σταύρος Θεοδωράκης, η Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης.