Κίνητρα σε ιδιοκτήτες ΙΧ για την άρση ακινησίας των οχημάτων τους

Ισχυρό κίνητρο για να προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει πινακίδες σε άρση ακινησίας των οχημάτων

Ισχυρό κίνητρο για να προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει πινακίδες σε άρση ακινησίας των οχημάτων τους δίνει το υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή.
Σύμφωνα με τη νέα διάταξη, όσοι έχουν καταθέσει πινακίδες μπορούν να τις πάρουν πίσω πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν στους μήνες που απομένουν ως το τέλος του 2015.
Στον υπολογισμό των τελών λαμβάνεται και ο μήνας άρσης ακινησίας, ενώ για να πάρει κάποιος τις πινακίδες θα πρέπει πρώτα να πληρώσει τα εφετινά τέλη κυκλοφορίας που του αναλογούν.
Ετσι όσοι παραλάβουν πινακίδες μέσα στον Μάιο θα πληρώσουν για 8 μήνες, όσοι παραλάβουν τον Ιούνιο θα πληρώσουν για 7 μήνες, όσοι παραλάβουν τον Ιούλιο θα πληρώσουν για 6 μήνες, ενώ όσοι παραλάβουν τον Δεκέμβριο θα πληρώσουν για 1 μήνα.
Για παράδειγμα, ένας ιδιοκτήτης ΙΧ αυτοκινήτου 1.600 κυβικών έπρεπε να καταβάλει τέλη κυκλοφορίας για το 2015 265 ευρώ.
Αν η άρση της ακινησίας γίνει μέσα στον Μάιο, τα τέλη κυκλοφορίας από Μάιο ως τέλη 2015 είναι 265 Χ 8/12 = 176,6 ευρώ. Οπότε θα πληρώσει λιγότερα τέλη 88,3 ευρώ.
Αλλος ιδιοκτήτης με ΙΧ αυτοκίνητο 2.000 κυβικών έπρεπε να καταβάλει τέλη κυκλοφορίας για το 2015 660 ευρώ.
Αν η άρση της ακινησίας γίνει τον Αύγουστο, τα τέλη κυκλοφορίας από τον Αύγουστο ως τα τέλη του 2015 είναι 660 Χ 5/12 = 275 ευρώ. Οπότε θα πληρώσει 385 ευρώ λιγότερα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk