Ανοιξε τις πόρτες του το «Σπίτι Αισιοδοξίας» στον Νέο Κόσμο

Οι πόρτες της δεύτερης Κοινωνικής Πολυκατοικίας του δήμου Αθηναίων άνοιξαν σήμερα στον Νέο Κόσμο, με στόχο να επιστρέψει το χαμόγελο και η προοπτική σε εννέα οικογένειες, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς στέγη.

Οι πόρτες της δεύτερης Κοινωνικής Πολυκατοικίας του δήμου Αθηναίων άνοιξαν σήμερα στον Νέο Κόσμο, με στόχο να επιστρέψει το χαμόγελο και η προοπτική σε εννέα οικογένειες, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς στέγη. Σήμερα, Τρίτη, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης εγκαινίασε το «Σπίτι Αισιοδοξίας» σε κτίριο που ανήκει στον δήμο έπειτα από δωρεά της Βασιλικής Πινιώρη ειδικά για αυτό τον σκοπό. Το οίκημα της οδού Θεοδωρήτου Βρεσθένης ανακατασκευάστηκε πλήρως από την εταιρεία Procter & Gamble και επιπλώθηκε καταλλήλως ώστε να είναι κατάλληλο για την υποδοχή των πρώτων επτά οικογενειών πριν από τα Χριστούγεννα.

«Η στήριξη των οικογενειών της Αθήνας που έχουν ανάγκη αποτελεί πολιτική προτεραιότητα του δήμου Αθηναίων. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με την Κοινωνία των Πολιτών, ιδιώτες, τον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα για ένα αποτελεσματικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, επισημαίνοντας ότι «στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η συνεργασία μας με την P&G, με τη συμβολή της οποίας είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσουμε, έξι μήνες μετά την πρώτη κοινωνική κατοικία, τη δεύτερη στον Νέο Κόσμο, ώστε να φιλοξενήσουμε και να στηρίξουμε και άλλες οικογένειες που έχουν ανάγκη». Επίσης, με συγκίνηση τόνισε πως η δημοτική αρχή δημιουργεί τις προϋποθέσεις επανένταξης αυτών των οικογενειών στην κανονικότητα.
Η δεύτερη Κοινωνική Πολυκατοικία διαθέτει εννέα διαμερίσματα στα οποία θα φιλοξενηθούν ισάριθμες οικογένειες. Έχουν ήδη ενημερωθεί επτά οικογένειες, με παιδιά από βρεφική ηλικία έως 12 ετών και προγραμματίζεται να μετακομίσουν πριν από τα Χριστούγεννα στο νέο τους σπιτικό, ενώ άμεσα θα δρομολογηθεί και η πλήρωση των δύο άλλων διαμερισμάτων.
Η διευθύντρια Επικοινωνίας της P&G για την Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη κυρία Δέσποινα Πάσσαρη, παραδίδοντας συμβολικά το κλειδί του «Σπιτιού Αισιοδοξίας» στον δήμαρχο Αθηναίων, δήλωσε: «Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για όλους εμάς στην P&G. Με συναισθήματα χαράς και συγκίνησης είδαμε το «Σπίτι Αισιοδοξίας» ολοκληρωμένο και έτοιμο να παραδοθεί στον δήμο Αθηναίων και στις οικογένειες που το χρειάζονται. Το Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας, αυτό το τόσο πρωτοποριακό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή που το γνωρίσαμε καθώς σε αυτό είδαμε μία ουσιαστική προσπάθεια στήριξης της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα μάλιστα της οικογένειας, σε μία δύσκολη περίοδο για πολλούς συνανθρώπους μας. Η συνεργασία μας με τον δήμο Αθηναίων μας έδωσε τη δυνατότητα να αγγίξουμε την καθημερινή ζωή κάποιων οικογενειών που δοκιμάζονται σήμερα και να την κάνουμε κάπως καλύτερη, κάτι άλλωστε που αποτελεί και τη βασική αποστολή της P&G και των προϊόντων της για πάνω από 175 χρόνια».
Εκτός από τη ριζική ανακατασκευή του κτιρίου, η συμβολή της εταιρείας περιλαμβάνει επίσης την περαιτέρω ενίσχυση της διαβίωσης των οικογενειών που θα στεγαστούν σε αυτό, αλλά και την εθελοντική προσφορά των εργαζομένων της για διάφορες επιπλέον υπηρεσίες και παροχές, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου.
Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας
Το «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας» είναι ένα νέο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων, με στόχο να προσφέρει βραχυπρόθεσμη φιλοξενία σε οικογένειες που είναι ή κινδυνεύουν να μείνουν άστεγες. Ταυτόχρονα, ο δήμος στηρίζει τις οικογένειες αυτές με δωρεάν οργανωμένες, ειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες, ώστε να ξεφύγουν από τον κύκλο του κοινωνικού τους αποκλεισμού και να επανενταχτούν στο κοινωνικό σύνολο το συντομότερο δυνατό. Η φιλοξενία παρέχεται αρχικά για έξι μήνες με δυνατότητα ανανέωσης για άλλους έξι.
Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει εδώ και έξι περίπου μήνες με τη δημιουργία, από τον δήμο Αθηναίων, της πρώτης Κοινωνικής Πολυκατοικίας στην οδό Μπουμπουλίνας, πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου ήδη έχουν βρει στέγη 17 οικογένειες. Η επιλογή των οικογενειών για τη νέα Κοινωνική Πολυκατοικία στον Νέο Κόσμο έχει ήδη ολοκληρωθεί από την αρμόδια διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών.
Προτεραιότητα δίνεται σε οικογένειες με παιδιά, μονογονεϊκές οικογένειες, εγκύους και ηλικιωμένους, με γενικά και εισοδηματικά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί από τον δήμο Αθηναίων, ανεξαρτήτως ιθαγένειας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk