Πρώτη επίσκεψη της Κατερίνας Κοσκινά στο ΕΜΣΤ

Παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστα Τασούλα έγινε την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στις εγκαταστάσεις του.

Παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστα Τασούλα έγινε την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στις εγκαταστάσεις του.

«Το κτίριο αυτό είναι το ίδιο έργο τέχνης. Πρέπει επιτέλους να αποδοθεί εκεί όπου ανήκει, στην ελληνική κοινωνία και τον εικαστικό κόσμο»,
είπε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας, διαπιστώνοντας χθες ότι οι εγκαταστάσεις τού Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης είναι εντελώς έτοιμες να δεχθούν τη συλλογή των έργων του και να υποδεχθούν το κοινό. Και πληροφορούμενος ότι αυτό ισχύει εδώ και πολλούς μήνες.
Αφού ξεναγήθηκε στο κτίριο από τον Πρόεδρο του νέου Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου, συνοδευόμενος από τη νέα Διευθύντρια κυρία Κατερίνα Κοσκινά, που επίσης για πρώτη φορά επισκεπτόταν το ΕΜΣΤ, ο υπουργός παρακολούθησε την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ., η οποία έγινε επίσης για πρώτη φορά στα νέα γραφεία.
«Σε σας ανήκει το έργο της διευθέτησης των όποιων εκκρεμοτήτων», είπε ο κ. Τασούλας προς τα μέλη της νέας διοίκησης. «Η μέρα των εγκαινίων αυτού του μουσείου θα είναι μια από τις αληθινά χαρούμενες ημέρες, μια από τις ημέρες που οι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη. Πρέπει, λοιπόν, να σπεύσετε. Και να την επισπεύσετε με τον πλέον θεσμικό, οικονομικό και αποδοτικό τρόπο. Θα έχετε την αμέριστη συμπαράσταση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και τη στήριξή μας απέναντι στη γραφειοκρατία».
Ο κ. Παπαναστασίου και άλλα μέλη του ΔΣ ενημέρωσαν για τις ελάχιστες τεχνικές εκκρεμότητες, καθώς και για την ολοκλήρωση της μουσειολογικής και τής μουσειογραφικής μελέτης. Ο υπουργός ζήτησε να επισπευσθεί επίσης η διαδικασία που θα επιτρέψει την αξιοποίηση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. «Και όταν το μουσείο λειτουργήσει», πρόσθεσε, «είναι χρήσιμο να τονιστεί το γεγονός της γειτνίασης του με το Μουσείο της Ακρόπολης, ώστε να εκφραστούν δυο ιστορικές περίοδοι του ελληνισμού, η κλασική και η σύγχρονη».

«Περίμενα ότι ο χώρος θα είναι πολύ ενδιαφέρων, αλλά με κατάπληξη διαπιστώνω ότι έχει πλέον ολοκληρωθεί»,
είπε με τη σειρά της η κυρία Κοσκινά, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό και τα μέλη του ΔΣ. Και συνέχισε: «Είναι μεγάλη τύχη που μπαίνουμε εδώ και μεγάλη πρόκληση να πετύχουμε ό,τι δεν έχει συντελεσθεί ως τώρα, με πολύ σεβασμό στην εργασία που έχουν κάνει όλοι, και κυρίως η κυρία Καφέτση».
Πρότεινε, τέλος, να αξιοποιηθούν το συντομότερο οι εγκαταστάσεις και με ημερίδες, με συμπόσια και με άλλες εκδηλώσεις, που θα ενημερώσουν τους πολίτες για το καινούριο απόκτημα της πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk