• Αναζήτηση
 • O Γιώργος Καζαντζής συνθέτει με την Κική Δημουλά

  Ο Γιώργος Καζαντζής εξερεύνησε τα ποιήματα της Κικής Δημουλά και ανακάλυψε επτά ολοκληρωμένες συνθέσεις που αποτυπώνουν τις μουσικές δέκα έξι ποιημάτων της. Η ίδια, σε «διάλογο» με τη μουσική, τα απαγγέλλει με την μοναδική «μουσική της αφήγηση»!

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο Γιώργος Καζαντζής εξερεύνησε τα ποιήματα της Κικής Δημουλά και ανακάλυψε επτά ολοκληρωμένες συνθέσεις που αποτυπώνουν τις μουσικές δέκα έξι ποιημάτων της. Η ίδια, σε «διάλογο» με τη μουσική, τα απαγγέλλει με την μοναδική «μουσική της αφήγηση»!

  Ένα διπλό CD όπου το πρώτο μέρος αφιερώνεται σε αυτήν την ώσμωση ποίησης και μουσικής ενώ στο δεύτερο μέρος περιλαμβάνονται οι επτά συνθέσεις ως αμιγώς ορχηστρικό έργο – ένα μάλλον συμφωνικό με ιδιαίτερες πινελιές παράδοσης, αλλά και σύγχρονους εναλλακτικούς ήχους.. Το διαφορετικό αυτό εγχείρημα ολοκληρώνεται με την Κική Δημουλά να απαγγέλει ποιήματα της με τη συνοδεία του συνθέτη στο πιάνο.

  «Η ιδέα προέκυψε πριν περίπου πέντε χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα ωρίμαζε μέσα από την προσωπική μου ενασχόληση,  την ανίχνευση της μουσικής ατμόσφαιρας στην ποίηση της Κικής Δημουλά και στον τρόπο που η ίδια διάβαζε τα ποιήματά της. Έτσι, ανακάλυψα την κρυμμένη μουσικότητα και θέλησα να την αποδώσω με τον πιο λιτό τρόπο. Στόχος μου είναι να αναδείξω την σχέση μουσικής και ποίησης, να υπογραμμίσω την δυνατότητα τους να λειτουργήσουν ως ενιαίο σύνολο» σημειώνει ο Γιώργος Καζαντζής. 

  Την Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της «Μικρής Σουίτας» (Polytropon) όπου θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν οι: Κική Δημουλά, Μάνος Ελευθερίου, Γιώργος Ανδρέου, Σταμάτης Κραουνάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Κορδομενίδης και ο συνθέτης του CD Γιώργος Καζαντζής. Οι ηθοποιοί Θανάσης Παπαγεωργίου και Εύα Καμινάρη θα διαβάσουν μερικά από τα ποιήματα της Κικής Δημουλά που περιέχονται στο CD με τη συνοδεία του συνθέτη στο πιάνο και του Ηρακλή Βαβάτσικα στο bajan.

  info

  Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

  Η παρουσίαση ξεκινά στις 6μμ

  Black Duck garden

  Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα

  Τηλ. 210 3252396

  Πολιτισμός