Ενώ η «Κόρη του Ρέμπραντ», 17η κατά σειρά ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου είναι έτοιμη για διανομή μέσα στο 2015, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου η Σχολή Σταυράκου φιλοξενεί τον δημιουργό της για μια εφ’ όλης της ύλης κουβέντα ανάμεσα στον ίδιο και τους σπουδαστές. Τα μυστικά της 7ης Τέχνης, αυτά που ο ίδιος ο Παναγιωτόπουλος αντιμετωπίζει με τρομερή αίσθηση του χιούμορ, θα είναι το «θέμα» της συζήτησης.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, φυσιοκά, δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου ο οποίος άρχισε να ανθεί στην δεκαετία του 1970. Εχοντας επιστρέψει από το Παρίσι όπου σπούδασε μαζί με τον φίλο του, Θόδωρο Αγγελόπουλο στη δεκαετία του 1960, ο παναγιωτόπουλος δούλεψε στον ελληνικό κινηματογράφο ως βοηθός και εν συνεχεία πέρασε μόνος πίσω από την κάμερα με ντεμπούτο την σούπερ καλτ ταινία «Τα χρώματα της ίριδας».
Η εκτενής φιλμογραφία του συνεχίζεται με τους «Τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας», επίσης στην δεκαετία του ’70 και αργότερα, εκτός άλλων, τις ταινίες «Μελόδραμα;», «Βαριετέ», «Η γυναίκα που έβλεπε τα όνειρα», «Ο εργένης», «Αυτή η νύχτα μένει», «Delivery» και «Η λιμουζίνα» που είδαμε πέρσι στις αίθουσες.
Την εκδήλωση που θα αρχίσει στις 20.00 της Παρασκευής στην Σχολή Σταυράκου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό, θα συντονίσει ο εκδότης, Ιστορικός του Ελληνικού Κινηματογράφου, κριτικός αλλά και σκηνοθέτης Γιάννης Σολδάτος. Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, για την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου και Πέμπτη 20 Νοεμβρίου ώρα 16:15 έχει προγραμματιστεί η προβολή της ταινίας «Μελόδραμα;» στην Αίθουσα Προβολών της Σχολής Σταυράκου.
Σχολή Κινηματογράφου & Τηλεόρασης Λυκ. Σταυράκου
Πατησίων 65 & Ιουλιανού, 104 33 Αθήνα.
Τηλ.: 210 82 30124