Ρατσιστική επίθεση κατά του Ελληνααραβικού Κέντρου

Στόχος ρατσιστικής επίθεσης έγινε το Ελληνοαραβικό Πολιτιστικό Μορφωτικό Κέντρο, στην οδό Κύπρου 2 στο Μοσχάτο σύμφωνα με το left.gr.

Στόχος ρατσιστικής επίθεσης έγινε το Ελληνοαραβικό Πολιτιστικό Μορφωτικό Κέντρο, στην οδό Κύπρου 2 στο Μοσχάτο.

Σύμφωνα με το Left.gr, άγνωστοι τοποθέτησαν στην είσοδο του κτιρίου μια γουρουνοκεφαλή, έγραψαν με σπρέι ύβρεις κατά του Ισλάμ στο πεζοδρόμιο, σχημάτισαν έναν σταυρό στην πόρτα και πέταξαν μπογιά στους τοίχους.

Το περιστατικό έχει αναστατώσει την ισλαμική κοινότητα στην Ελλάδα, και η ΕΛΑΣ αναζητεί τους δράστες της πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα ρατσιστικής επίθεσης.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια και προκλητική ενέργεια που σημειώθηκε έξωθεν του Ελληνοαραβικού Μορφωτικού κέντρου, σήμερα στο Μοσχάτο» ανάφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η προκλητική αυτή πράξη, που προφανώς στοχεύει στην διάδοση του μίσους και της μισαλλοδοξίας, προσβάλλει όχι μόνο τους μουσουλμάνους συνανθρώπους μας αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που στην συντριπτική της πλειοψηφία καταδικάζει και περιθωριοποιεί τις ακραίες αυτές συμπεριφορές.

»Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι οι δράστες του ξενοφοβικού αυτού περιστατικού που αποσκοπεί στην υπονόμευση του κλίματος ειρηνικής συνύπαρξης, που υφίσταται στην ελληνική κοινωνία μεταξύ των πιστών όλων των θρησκειών και δογμάτων, θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν το συντομότερο ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών Αρχών.

»Η θρασεία αυτή επίθεση δεν θα καταφέρει να πλήξει τις παραδοσιακά άριστες σχέσεις μεταξύ του ελληνικού λαού και του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου» καταλήγει το ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία