Λυκούδης: «Με συνεννοήσεις μπορεί να βρεθούν οι 180 βουλευτές»

Την εκτίμηση ότι η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέφρασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης.

Την εκτίμηση ότι η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέφρασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Mega ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι «η Βουλή έχει υποχρέωση να συμβάλλει μέσα από συνεννοήσεις να εκλέξει Πρόεδρο. Οι 180 βουλευτές αν υπάρξουν συνεννοήσεις μπορεί να βρεθούν».

Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι «και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ μπορεί να επανατοποθετηθούν στο ζήτημα της εκλογής ΠτΔ, στατικές θέσεις δεν υπάρχουν, είναι σοβαρά κόμματα».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση που διατυπώνεται για κυβέρνηση εθνικής ευρύτατης συνεργασίας ο κ. Λυκούδης σχολίασε ότι «είναι τόσο μεγάλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα που καμία δύναμη από μόνη της δεν μπορεί να κάνει βήματα εξόδου από αυτή την κρίση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφώσει μία σοβαρότητα ως προς την πολιτική του αλλά δεν έχει δώσει ισχυρή πρόταση εξόδου από την κρίση. Η σύμπραξη δυνάμεων που μπορούν να ασκήσουν πολιτικές χωρίς να σκέφτονται το κόστος είναι αναγκαία. Μία μεγάλη σύγκληση και συνένωση την έχει ανάγκη η πατρίδα μας σε αυτή τη φάση» ανέφερε ο κ. Λυκούδης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk