Σαφή προειδοποίηση προς όποιον «υπονομεύειτην κοινή προσπάθεια όλης της ΚΟ, όλης της παράταξης», απευθύνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος μέσω της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του ΠαΣοΚ.

Παρ’ ότι στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται ονόματα αλλά είναι φανερό ότι η προειδοποίηση αφορά τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, η στάση του οποίου προκάλεσε κύμα οργής στους περισσότερους βουλευτές του ΠαΣοΚ, ακόμα και σε όσους δεν συμφωνούν με το ξέσπασμα του κ. Βενιζέλου στην ΚΟ.

Οι παρεμβάσεις του υπουργού Μεταφορών, σύμφωνα με τους βουλευτές, είναι πολιτικά ακατανόητες αλλά εκδηλώνονται σε κρίσιμες στιγμές επιδρώντας αρνητικά στην εικόνα του κόμματος και επιμένει σε απόψεις που δεν βρίσκουν υποστηρικτές μέσα στην ΚΟ.

Συνεργάτες του προέδρου του ΠαΣοΚ αποφεύγουν να διευκρινίσουν τι σημαίνει η προειδοποίηση κατά όποιου υπονομεύει την κοινή προσπάθεια, το κλίμα πάντως είναι πολύ βαρύ για τον κ. Χρυσοχοίδη.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει

«Η εικόνα που παρουσιάζεται σε ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αδικεί την αλήθεια, την παράταξη και τη χώρα.

Χάρις στην προσπάθεια κυρίως του ΠΑΣΟΚ και χάρις στις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του Προέδρου του για τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση, υπάρχει αυτή τη στιγμή ρυθμός, χρονοδιάγραμμα, σχέδιο, προοπτική.

Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή θα δείξει πολλά.

Δυστυχώς υπάρχουν μονίμως κάποιοι που δεν μπορούν να κατανοήσουν τη σημασία της προσπάθειας αυτής. Που δείχνουν να ενοχλούνται κάθε φορά που τα πράγματα σταθεροποιούνται. Που θέλουν να δημιουργούν κάθε λίγο ένα κλίμα μιζέριας και εσωστρέφειας.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μεριμνά ταυτόχρονα για την παράταξη, την κυβέρνηση, τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, την οριστικοποίηση της συμφωνίας εξόδου από το μνημόνιο. Έθεσε το πλαίσιο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα το παρουσιάσει αναλυτικά στην αυριανή ομιλία του στη Βουλή.

Δεν αντιδικεί με κανέναν, αλλά δεν θα αφήσει και κανέναν να υπονομεύει την κοινή προσπάθεια όλης της Κ.Ο., όλης της παράταξης. Στη γραμμή αυτή συντάσσεται όλη η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, όπως φάνηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση».

Σημειώνει ακόμη: «Χάρις στην προσπάθεια κυρίως του ΠΑΣΟΚ και χάρις στις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του Προέδρου του για τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση, υπάρχει αυτή τη στιγμή ρυθμός, χρονοδιάγραμμα, σχέδιο, προοπτική.

» Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή θα δείξει πολλά.

» Δυστυχώς υπάρχουν μονίμως κάποιοι που δεν μπορούν να κατανοήσουν τη σημασία της προσπάθειας αυτής. Που δείχνουν να ενοχλούνται κάθε φορά που τα πράγματα σταθεροποιούνται. Που θέλουν να δημιουργούν κάθε λίγο ένα κλίμα μιζέριας και εσωστρέφειας.

» Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μεριμνά ταυτόχρονα για την παράταξη, την κυβέρνηση, τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, την οριστικοποίηση της συμφωνίας εξόδου από το μνημόνιο. Έθεσε το πλαίσιο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα το παρουσιάσει αναλυτικά στην αυριανή ομιλία του στη Βουλή.

» Δεν αντιδικεί με κανέναν, αλλά δεν θα αφήσει και κανέναν να υπονομεύει την κοινή προσπάθεια όλης της ΚΟ, όλης της παράταξης. Στη γραμμή αυτή συντάσσεται όλη η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, όπως φάνηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση».