• Αναζήτηση
 • ΟΗΕ: 116 δισ. ευρώ οι απώλειες από καταστροφές ανά τον κόσμο το 2013

  Στα 116 δισ. ευρώ έφτασαν οι οικονομικές απώλειες από τις καταστροφές που σημειώθηκαν ανά τον κόσμο το 2013.

  Στα 116 δισ. ευρώ έφτασαν οι οικονομικές απώλειες από τις καταστροφές που σημειώθηκαν ανά τον κόσμο το 2013. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στο έτος που πέρασε σημειώθηκαν 315 καταστροφές, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 22.000 άνθρωποι, ενώ επηρεάστηκε άμεσα η ζωή άλλων 95 εκατομμυρίων ανθρώπων.
  Πάνω από 13.000 άνθρωποι χάθηκαν από καταστροφές που σημειώθηκαν στις Φιλιππίνες, την Ινδία, το Πακιστάν, την Ιαπωνία και την Κίνα, σε ακραία φυσικά φαινόμενα, πλημμύρες, καύσωνες και σεισμούς.
  Ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών πρόσθεσε ότι 84 εκατομμύρια από τους πληγέντες ζουν στην Κίνα, τις Φιλιππίνες, την Ινδία, το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και την Καμπότζη.
  Η Margareta Wahlstrom, Ειδική Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα για την μείωση των κινδύνων καταστροφών και επικεφαλής της UNISDR, δήλωσε ότι «ο αριθμός των νεκρών από τις καιρικές συνθήκες που σχετίζονται με καταστροφές είναι σε ύφεση χάρη στην καλύτερη ετοιμότητα, την έγκαιρη προειδοποίηση και τη βελτιωμένη ανταπόκριση των πληγέντων».
  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk