ΟΤΕ: Αντληση κεφαλαίων ύψους 700 εκατ. ευρώ από το νέο εξαετές ομόλογο

Με επιτυχία ολοκλήρωσε ο ΟΤΕ τη διαδικασία βιβλίου προσφορών (bookbuilding) για την έκδοση ομολόγου εξαετούς διάρκειας με σταθερό επιτόκιο, συνολικού ύψους 700 εκατ. ευρώ.

Με επιτυχία ολοκλήρωσε ο ΟΤΕ τη διαδικασία βιβλίου προσφορών (bookbuilding) για την έκδοση ομολόγου εξαετούς διάρκειας με σταθερό επιτόκιο, συνολικού ύψους 700 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρει ο όμιλος, το κουπόνι διαμορφώθηκε σε 3,50% ετησίως, «το οποίο είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και αντανακλά την εμπιστοσύνη των αγορών στη στρατηγική της εταιρείας και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».
Η έκδοση υπερκαλύφθηκε σημαντικά, έχοντας συγκεντρώσει συνολική ζήτηση άνω των 2,5 δισ. ευρώ, προσθέτει. Από το συνολικό ύψος του ομολόγου 700 εκατ. ευρώ, ποσό περίπου 500 εκατ. ευρώ προέρχεται από ομολογιούχους, οι οποίοι δήλωσαν πρόθεση να παραδώσουν ομόλογα λήξεως Φεβρουαρίου 2015 και Μαΐου 2016 προκειμένου να συμμετάσχουν στη νέα έκδοση.
«Η έκδοση αυτή εντάσσεται στο πολυεπίπεδο στρατηγικό πλάνο αναχρηματοδότησης του δανεισμού του ΟΤΕ που υλοποιείται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης και επαναγοράς ομολόγων, ο ΟΤΕ θα επιτύχει την περαιτέρω μείωση του κόστους δανεισμού του, καθώς και την επιμήκυνση της λήξης των δανειακών του υποχρεώσεων και τη βέλτιστη κατανομή τους σε βάθος χρόνου» σημειώνεται.
«Η σημαντική αυτή επιτυχία συμβάλλει στην υλοποίηση της στρατηγικής του OTE, που περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις προς όφελος των πελατών του και της χώρας» αναφέρει ο οργανισμός.
«Αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στην Ελλάδα και στον ΟΤΕ. Η ζήτηση που εκδηλώθηκε για τα ομόλογα του ΟΤΕ αποτελεί αναγνώριση για τη στρατηγική μας, αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας η οποία ανακάμπτει» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.
Το νέο ομόλογο θα εκδοθεί από την OTE plc με την εγγύηση της ΟΤΕ ΑΕ, στο πλαίσιο του υφισταμένου Προγράμματος Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων. Το ομόλογο θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Η εκκαθάριση αναμένεται στις 10 Ιουλίου 2014.
Την έκδοση του ομολόγου ανέλαβαν από κοινού ως joint bookrunners οι τράπεζες Deutsche Bank και Morgan Stanley και ως co-managers οι Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank Ergasias και Τράπεζα Πειραιώς.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Τα gatherings δημιουργούν χαμό! Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθούμε με απορία και σκεπτικισμό (χρειάζεται μεγάλη προσοχή, δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό) όλο αυτό... ΣΙΒΥΛΑ |
Helios Kiosk