Περί τις 445 χιλιάδες πελάτες σταθερής τηλεφωνίας διέθετε η Wind στο τέλος του Ιουνίου του 2014, καταλαμβάνοντας έτσι μερίδιο 22,6% στη συνολική αγορά του LLU.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, στο πρώτο εξάμηνο του έτους η Wind πρόσθεσε 15.500 καθαρές νέες συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας, επιτυγχάνοντας αύξηση κατά 35% σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν, ενώ στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 η συνολική αγορά νέων συνδέσεων LLU σημείωσε πτώση 30% σε σχέση το πρώτο τρίμηνο του έτους, η Wind ήταν η μόνη εταιρεία που σημείωσε αύξηση και μάλιστα υπερτριπλασίασε τις καθαρές νέες συνδέσεις στο εν λόγω διάστημα.
Ιδιαίτερα τον Μάιο και τον Ιούνιο, προσθέτουν, η Wind πήρε το 52% των νέων συνδέσεων στη σταθερή, με σημαντικό μέρος των συνδέσεων αυτών να προέρχεται από τη φορητότητα, τομέας στον οποίο η εταιρεία κυριάρχησε στην αγορά.
«Η συνεχιζόμενη επέκταση του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας της Wind έχει αυξήσει την κάλυψη της εταιρείας σε 15 νέα σημεία ανά την Ελλάδα. Με επενδύσεις που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια τον τελευταίο χρόνο και που περιλαμβάνουν νέους κόμβους αλλά και νέα συστήματα υποστήριξης, η Wind έχει βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία χρήσης του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας και Internet» αναφέρει η εταιρεία.
Συν τοις άλλοις, όπως αναφέρεται, η Wind έχει αναπτύξει υπηρεσίες VDSL που καλύπτουν το 90% της συνολικής της κάλυψης του δικτύου της στην Ελλάδα, ενώ συνεχίζει το πλάνο επέκτασής της και μέσα στο 2014.
Επίσης, η εταιρεία συμμετέχει στο Σύζευξις ΙΙ, με την κατάθεση φακέλων για την κάλυψη αναγκών σταθερής τηλεφωνίας και Internet στην Τηλεπικοινωνιακή Νησίδα 1 (Αττική, με προϋπολογισμό €106 εκατ.), τη Νησίδα 4 (Πελοπόννησος, Δυτική Κρήτη και Ζάκυνθος με προϋπολογισμό €30 εκατ.) και τη Νησίδα 6 (Δυτική Μακεδονία και Ανατ. Κρήτη με προϋπολογισμό €29 εκατ.).
«Η αναβαθμισμένη εμπειρία πελάτη που οφείλεται στις συνεχείς επενδύσεις της Wind στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας σε συνδυασμό με τις ανταγωνιστικές εμπορικές προσφορές είχαν ως αποτέλεσμα να σημειώσει σημαντική αύξηση σε νέες συνδέσεις κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2014» καταλήγει η εταιρεία.