Το τεκμήριο της αθωότητας και την αρχή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης όσον αφορά την υπόθεση του Νικολά Σαρκοζί υπενθύμισε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Οι πράξεις για τις οποίες διώκεται ο Σαρκοζί «είναι σοβαρές» είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, αναφερόμενος και αυτός στις αρχές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και στο ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Ορισμένοι υποστηρικτές του πρώην προέδρου κατήγγειλαν μια «εντελώς δυσανάλογη μανία» εναντίον του Σαρκοζί και αμφισβήτησαν την αμεροληψία μίας εκ των δικαστών, η οποία «θρέφει αισθήματα μίσους» απέναντι στον πρώην πρόεδρο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί.

Μια από τους δικαστές που έθεσαν υπό δικαστική έρευνα τον Σαρκοζί, η Κλερ Τεπό, ήταν μέλος του Συνδικάτου των Δικαστών (SM, το οποίο πρόσκειται στην Αριστερά).

Ωστόσο τα στελέχη της Δεξιάς φάνηκαν προσεκτικά στις δηλώσεις τους. Ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν σημείωσε ότι «επείγει να πέσει φως» στην υπόθεση αυτή, ενώ ο Αλέν Ζιπέ, επίσης δυνητικός διεκδικητής της προεδρίας το 2017, ευχήθηκε να αποδειχθεί από την Δικαιοσύνη η αθωότητα του Σαρκοζί.

Ο ίδιος ο Σαρκοζί θα παραχωρήσει συνέντευξη απόψε στις 21:00 (ώρα Ελλάδος) στον ραδιοσταθμό Europe 1 και στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1. Αυτή θα είναι η πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί από τότε που εγκατέλειψε τα προεδρικά του καθήκοντα.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί τέθηκε επισήμως υπό δικαστική έρευνα ως ύποπτος ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να εμποδίσει μια έρευνα σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία που διεξήγαγε το 2007, καθώς και για δωροδοκία δικαστή.