Στόχο τα 30 εκατ. ευρώ νέα παραγωγή στις ασφαλίσεις ζωής μέσα στο 2014 έθεσε η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά τη διάρκεια συνεδρίου πωλήσεων που ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Τη μεγάλη σημασία στις ορθές πρακτικές πωλήσεων ανάδειξε στο χαιρετισμό του στο Συνέδριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς.
Ο κ. Τουρκολιάς ζήτησε από τα στελέχη του παραγωγικού δικτύου της Εταιρίας να βγουν με δυναμικό τρόπο στην αγορά, σεβόμενοι πάντα το τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα της Εθνικής Ασφαλιστικής, το brand name της Εταιρίας.
«Γεννήστε ασφάλειες» με ορθή πρακτική ήταν το μήνυμα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΕ, ο οποίος τόνισε τη μεγάλη εμπιστοσύνη του βασικού μετόχου στη διοίκηση της Εταιρίας, μία διοίκηση η οποία γνωρίζει «που πατάει».
Ο ίδιος αναφέρθηκε στα σημαντικά αποτελέσματα που παρήγαγε η Εταιρία σε κάθε επίπεδο και απευθυνόμενος στους 900 περίπου συμμετέχοντες κατέληξε: «έχετε τα όπλα για να πλησιάσετε τον πελάτη και να δημιουργήσετε μία νέα προσέγγιση στις ασφαλίσεις».
Εξαιρετικά ενισχυμένη μέσα από μια επώδυνη διαδικασία προσαρμογής εμφανίζεται η Εθνική Ασφαλιστική, με αρωγό το βασικό της μέτοχο την Εθνική Τράπεζα. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Δημόπουλος στο Συνέδριο Πωλήσεων της Εταιρίας, ο οποίος κάλεσε το παραγωγικό δίκτυο της Εθνικής Ασφαλιστικής να συμβάλει δυναμικά από την πλευρά του στη διαδικασία που συντελείται και στόχο έχει την ανάκαμψη της Εθνικής Οικονομίας.
Όπως ο ίδιος είπε: «το Ελληνικό κράτος και η Εθνική Τράπεζα ακολουθούν σε όλη την σύγχρονη οικονομική ιστορία του τόπου βίους παράλληλους. Η Τράπεζα στην παρούσα φάση υλοποιεί σχεδιασμό για τη διάθεση 3 δις. ευρώ στην αγορά χρηματοδοτώντας υγιείς και εξωστρεφείς επιχειρήσεις ανταπεξερχόμενη με επιτυχία στα ιδιαίτερα δύσκολα χρόνια της κρίσης».
Στόχος της Τράπεζας είναι η Εθνική Ασφαλιστική να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κάλυψη των αναγκών που δημιουργούνται στην ασφαλιστική αγορά και στους καταναλωτές συμβάλλοντας στην προαγωγή και ανάπτυξη του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στην κομβικής σημασίας ανακεφαλαιοποίηση της Εταιρίας και μάλιστα πριν την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας τονίζοντας πως ο μέτοχος ήταν και θα παραμείνει στο πλευρό της Εταιρίας στην προσπάθεια της να αναπτύξει περαιτέρω τις εργασίες της.
Η Εθνική Ασφαλιστική κατάφερε να ελέγξει το κόστος ζημιών ιδιαίτερα στους κλάδους Ζωής και Αυτοκινήτου. Προχώρησε στην αποτελεσματική διαχείριση του χαρτοφυλακίου επενδύσεών της, στην ανάπτυξη και προώθηση νέων διαφοροποιημένων προϊόντων στην ενίσχυση των παραγωγικών της δικτύων.
Τη σημαντική κερδοφορία του 2012 ακολούθησε ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας το 2013. Τα προ φόρων κέρδη έφτασαν τα 111 εκατ. ευρώ με παραγωγή που διαμορφώνεται στα 631 εκατ. ευρώ και αποζημιώσεις 400 εκατ. ευρώ. Η Εθνική Ασφαλιστική σε μία χειμαζόμενη αγορά κατάφερε να διατηρήσει ένα μερίδιο αγοράς που αυξήθηκε στο 22,8% από 17% όταν η παραγωγή ασφαλίστρων της συνολικής αγοράς στον κλάδο ζωής υποχώρησε κατά 15%.
Στην υψηλή κερδοφορία, στον υψηλό δείκτη φερεγγυότητας της Εταιρίας , στη σημαντική αύξηση του μεριδίου της αγοράς στον Κλάδο Ζωής και την αύξηση στις Γενικές Ασφάλειες το πρώτο τρίμηνο του 2014, ως αποτέλεσμα των προσπαθειών του παραγωγικού δικτύου αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Σπύρος Μαυρόγαλος κατά τη διάρκεια αυτού του Συνεδρίου Πωλήσεων.
Ιδιαίτερη σημασία απέδωσε ο κ. Μαυρόγαλος στη σχέση εμπιστοσύνης που η Εταιρία χτίζει με το δίκτυό της και με τους πελάτες της, μία σχέση που οικοδομείται σε στέρεα θεμέλια. Η σχέση αυτή χτίζεται λόγω της τεχνογνωσίας του παραγωγικού δικτύου, της εμπειρίας του, της συνθετικής του ικανότητας να επιλέγει την καλύτερη δυνατή λύση για τον πελάτη.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας αναφέρθηκε στο διαχρονικό ρόλο του ασφαλιστικού συμβούλου, που σήμερα γίνεται πιο σημαντικός από ποτέ, κάτι το οποίο αποδεικνύουν τα ίδια τα μεγέθη. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών αγοράζει ασφάλεια μέσω του ασφαλιστικού συμβούλου παρά το γεγονός πως λαμβάνει πληροφόρηση από πολλά άλλα διαφορετικά κανάλια, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρόγαλος.
Η Εθνική Ασφαλιστική χτίζει τη σχέση αυτή βήμα-βήμα. Ενισχύει το δίκτυό της μέσα από τον ανανεωμένο κανονισμό πωλήσεων, με συνεχή εκπαίδευση των ασφαλιστών της με εργαλεία διαχείρισης. Στο πλαίσιο αυτό όπως ανακοίνωσε ο κ. Μαυρόγαλος, υλοποιείται ειδική εφαρμογή που θα φέρει τον ασφαλιστικό σύμβουλο πιο κοντά στον πελάτη. Η εφαρμογή αυτή θα είναι διαθέσιμη σε ευρύ φάσμα συσκευών των ασφαλιστικών συμβούλων και του δικτύου. «Πάμε στο αύριο με σχέση εμπιστοσύνης» κατέληξε ο κ. Μαυρόγαλος στην ομιλία του.

Ειδική μνεία στο θέμα περαιτέρω ανάπτυξης και ενίσχυσης των σχέσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής με τις μεγάλες επιχειρήσεις έκανε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας κ. Φάνης Παναγιωτόπουλος. Η Εταιρία, που θέτει τον πελάτη στην μεγάλη της εικόνα, σχεδίασε και δημιούργησε ειδική μονάδα Μεγάλων Πελατών.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στα μεγάλα οικονομικά γεγονότα στα οποία η Εθνική Ασφαλιστική μπόρεσε και ανταπεξήλθε με τη σημαντική βοήθεια της Εθνικής Τράπεζας ξεπερνώντας όλες τις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης. Προέβλεψε πως η Εθνική Ασφαλιστική θα διαδραματίσει ρόλο κομβικό και τα επόμενα χρόνια στην Ασφαλιστική Αγορά και αναφέρθηκε στο γεγονός πως η Εταιρία έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει την Ελληνικότητά της και να προχωρήσει αυτόνομα ως η σημαντικότερη θυγατρική του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.
Ο Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Γιώργος Ζαφείρης ανέλυσε τον αποτελεσματικό και ρεαλιστικό κανονισμό πωλήσεων της Εταιρίας. Επικεντρώθηκε στη θεσμοθέτηση της Κεντρικής In House Εκπαίδευσης των ασφαλιστών ενώ ανακοίνωσε τη στελέχωση του τμήματος υποστήριξης πωλήσεων Sales Support.
O κ. Ζαφείρης σημείωσε την ανάγκη των καιρών για ευελιξία και προσαρμογή των προϊόντων της στις σύγχρονες ανάγκες του πελατολογίου της, οι οποίες αλλάζουν με βάση τα νέα δεδομένα.
Νέα προγράμματα στο αυτοκίνητο, νέο συνταξιοδοτικό με εγγυημένη σύνταξη, εξασφάλιση των εξαρτώμενων μελών μιας οικογένειας, νέο σύγχρονο πακέτο κατοικίας, αποτελούν μερικά από τα προσφερόμενα προϊόντα της Εταιρίας σε ανταγωνιστικές τιμές όπως επιτάσσουν οι δυσκολίες των καιρών.
Ο κ. Ζαφείρης ανέλυσε τις νέες αμοιβές και τα κίνητρα για το παραγωγικό δίκτυο. Το Σεπτέμβριο το ταξίδι του παραγωγικού δικτύου θα πραγματοποιηθεί στη Σεβίλλη όπου η Εθνική Ασφαλιστική θα βρεθεί δίπλα στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Για το 2015 το ταξίδι στόχος είναι το μακρινό Κέϊπ Τάουν. Ο ίδιος έθεσε τον πήχη ψηλά. Στα 30 εκατ. ευρώ νέα παραγωγή για το 2014.