Ανατροπή προέκυψε στην υπόθεση της διαδοχής τουΠάνου Τσακλόγλουστο νευραλγικό πόστο του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του υπουργείου Οικονομικών.
Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι ο ισχυρότερος υποψήφιος για να τοποθετηθεί στη θέση αυτή, οκαθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Sussexκ.Μανώλης Μαματζάκης, δεν θα είναι τελικά ο αντικαταστάτης του κ. Τσακλόγλου.Ο κ. Μαματζάκης, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Sussex, ήταν επί σειρά ετών μέλος του ΣΟΕ με εμπειρία στις διαπραγματεύσεις στο EWG και στο Eurogroup έχοντας για μεγάλο διάστημα την προηγούμενη 10ετία την θέση του αναπληρωτή.
Την περασμένη εβδομάδα ο κ.Μαματζάκηςταξίδεψε από το Σάσεξ στην Αθήνα, συναντήθηκε με τον νέο υπουργό Οικονομικών κ.Γκίκα Χαρδούβεληκαι στη συνέχεια συνόδευσε τον κ. Τσακλόγλου στη Λισαβόνα όπου συνεδρίαζε το Συμβούλιο των εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup (Euro Working Group). Μάλιστα ο κ. Τσακλόγλου παρουσίασε τον αντικαταστάτη του στα μέλη του συμβουλίου.

Επιστολή Στουρνάρα στο Eurogroup
Αναμένοντας πλέον την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για τη θέση του ΣΟΕ αυτή τη στιγμή τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Πάντως ο κ. Τσακλόγλουθα συνοδεύσει τον κ. Χαρδούβελη στο Eurogroup της Πέμπτης αλλά είναι άγνωστο αν μαζί με τους δύο άνδρες θα ταξιδέψει και το νέο πρόσωπο που θα τοποθετηθεί στο ΣΟΕ.
Από την πλευρά του, ο απελθών υπουργός και νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ.Γιάννης Στουρνάραςδεν θα παραστεί στο Eurogroup αλλά σκοπεύει να αποστείλει αποχαιρετιστήρια επιστολή προς το Συμβούλιο.