Αννα Διαμαντοπούλου: Δεν υπάρχει ανάκαμψη χωρίς σχέδιο για το χρέος

Η Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ Άννα Διαμαντοπούλου, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την ανάγκη Εθνικής συνεννόησης σχετικά με το χρέος.

Η Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ Άννα Διαμαντοπούλου, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την ανάγκη Εθνικής συνεννόησης σχετικά με το χρέος.
Μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα εξής:

«Από την προσπάθεια του Καποδίστρια μέχρι σήμερα έχουμε να μετρήσουμε περισσότερους διχασμούς παρά συνεννόηση»
υπογράμμισε η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ.
«Το υπ αριθμών ένα πρόβλημα της χώρας είναι η διευθέτηση ενός τεράστιου χρέους που είναι από πάνω μας. Όλα αυτά που λέμε για προσέλκυση επενδύσεων, επανεκκίνηση της οικονομίας με ένα τόσο μεγάλο χρέος και χωρίς πειστικό και αξιόπιστο σχέδιο με βάθος χρόνου, δεν μπορεί να υπάρξει» πρόσθεσε ενώ τόνισε την ανάγκη συνεννόησης των κομμάτων για βασικά θέματα.
«Εδώ θα κριθούν τα κόμματα. Δεν λέμε να υπάρξει συναίνεση για τη συναίνεση. Πρέπει να συνεννοηθούν τα κόμματα για 5 βασικά πράγματα τα οποία θα αφορούν την επόμενη εικοσαετία. Υπάρχουν σοβαρές μελέτες που δείχνουν ότι η συνέχιση αυτής της επιλογής, η επιμήκυνση και η μείωση των επιτοκίων, δεν μπορεί να οδηγήσει σε διέξοδο, αν αυτό δεν έχει και άλλα εργαλεία».
«Η αντιπολίτευση λέει να ζητήσουμε από 18 κοινοβούλια, να υπογράψουν με την ψήφο των βουλευτών τους, την διαγραφή μέρους του χρέους από την Ελλάδα. Χρειάζεται ένα σχέδιο με συνιδιοκτησία και των εταίρων μας και δικό μας. Μέχρι τώρα, υπήρχε επιβολή ενός σχεδίου που μας έφερναν αυτοί. Αν δεν πήγαινε καλά, είμαστε εμείς οι κακοί και μας τιμωρούσαν» επεσήμανε η κ. Διαμαντοπούλου.

«Εάν η ανάπτυξη είναι 5% και το πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% το χρέος είναι βιώσιμο. Αν είναι 3% η ανάπτυξη και 7% το πρωτογενές πλεόνασμα, τότε θα είναι ακόμα καλύτερα. Πιστεύει κανείς, όμως, ότι μπορεί να φτάσουμε σε τέτοιους ρυθμούς ανάπτυξης;»
σημείωσε.
«Θα πρέπει σε αυτό το κοινό σχέδιο να πούμε ότι για να πάμε σε 3% ανάπτυξη, θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις μας, αλλά θα υπάρξει και μια παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και μεγάλα έργα και μία παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας». Επίσης πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει επιμήκυνση και διαγραφή του χρέους, η οποία θα πρέπει να πάρει συγκεκριμένη μορφή.

«Π.χ, διαγραφή των τόκων που θα συνοδεύει συγκεκριμένες επιτεύξεις δεσμεύσεων της χώρας. Αυτό το πακέτο δεν έχει πάρει χαρακτηριστικά πολιτικής συζήτησης στην Ελλάδα» εξήγησε.

Ολοκληρώνοντας η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη έχει αναρτήσει στη σελίδα του www.todiktio.eu – και σύντομα θα δημοσιεύσει – το οργανωμένο σχέδιο που εκπονήσαμε για τη διαχείριση του χρέους και τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για την ελάφρυνση του, καθώς και τις προτάσεις μας για την εκκίνηση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Πολιτική
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk