Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλο είχαν σήμερα ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς διαφωνία έχει προκύψει μεταξύ των δύο υπουργείων για τις επικείμενες απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, τον αριθμό των οποίων επιθυμεί να μειώσει ο κ. Λοβέρδος.
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά και σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρχαν από το υπουργείο Παιδείας επί διοίκησης του κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, τα δυο υπουργεία είχαν συμφωνήσει, μετά από διαπραγματεύσεις με τα πανεπιστήμια, να τεθούν στο πρόγραμμα της δια – ιδρυματικής κινητικότητας 883 υπάλληλοι από τους 1036 που μπήκαν σε διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ. Στην συνέχεια αποφασίστηκε, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι μόνο 500 υπάλληλοι θα ενταχθούν στο μέτρο και ουσιαστικά θα αποφύγουν την οριστική απόλυση τους.
Με την απόφαση αυτή δεν συμφωνεί ο νέος υπουργός Παιδείας, που πλέον πιέζει για μικρότερο αριθμό απολύσεων, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στην απόλυση 536 διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων.
Η διαφωνία ξεκίνησε χθες, καθώς το αρμόδιο Τριμελές Συμβούλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέρριψε την πρόταση του υπουργείου Παιδείας να διατεθούν 883 θέσεις για την κινητικότητα των 1036 διοικητικών υπαλλήλων των 8 πανεπιστημίων που είναι σε διαθεσιμότητα και επέμενε να διατεθούν 500 θέσεις.
Το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης ήταν έτοιμο να εκδώσει πρόσκληση για την τοποθέτηση τους, αλλά όλα «πάγωσαν» όταν ο κ. Λοβέρδος παρενέβη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητώντας να υιοθετηθεί η πρόταση του για λιγότερες απολύσεις.