Με διακοπή της σύμβασης προειδοποιεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ όσους εκπροσώπους Ιδιωτικών Κλινικών αποφασίσουν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασιών τις επόμενες ημέρες.
Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών στην πρόσφατη γενική της συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να ορίσει ημερομηνία έναρξης της επίσχεσης υπηρεσιών σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της, σχετικά με την εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ και τις ρυθμίσεις για το clawback και το rebate (επιστροφή χρηματικών ποσών σε περίπτωση υπέρβασης του προϋπολογισμού).
Οι εκπρόσωποι της Ενωσης κάλεσαν τον υπουργό Υγείας «να βρει το πολιτικό θάρρος να πει στον ελληνικό λαό ότι ζητά να νοσηλεύουμε ασθενείς και να πραγματοποιούμε χειρουργεία χωρίς να μας πληρώνει. Πολιτική υγείας με κλοπιμαία δεν υπάρχει. Ζητάμε ότι πιο λογικό και δίκαιο: να πληρωνόμαστε για όσες υπηρεσίες παρέχουμε με δικούς σας τιμοκαταλόγους. Εάν ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να πληρώνει διότι έχει καταρρεύσει εξαιτίας της πολιτικής σας, ας μη ζητά να αγοράζει όλες τις υπηρεσίες Υγείας. Ας αγοράσει όσες μπορεί και μέχρι το μήνα που μπορεί».
Οι διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ξεκαθαρίζει ότι τα επτά αιτήματά τους δεν μπορούν να γίνουν δεκτά και είναι ως εκ τούτου προσχηματικά. Τονίζει ότι η απόφαση τους πλήττει πρωτίστως και κυρίως τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα υποστούν επιβάρυνση και ταλαιπωρία για ακόμη μία φορά.
«Όσες κλινικές επιλέξουν να προχωρήσουν σε δήλωση επίσχεσης εργασίας προς τον Οργανισμό», προσθέτει, «θα πρέπει να γνωρίζουν ότι προβαίνουν σε μονομερή παράλειψη παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Στο πλαίσιο αυτό, η άρνηση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με βάση τους όρους της σύμβασης, συνιστά παραβίαση ουσιωδών όρων της σύμβασης και θα επιφέρει την άμεση διακοπή της σύμβασης τους με τον ΕΟΠΥΥ».