Θέσεις σε άλλα Πανεπιστήμια για τους διοικητικούς υπαλλήλους που εργάζονταν στην ανώτατη εκπαίδευση και τέθηκαν πρόσφατα σε διαθεσιμότητα, ώστε να μην απολυθούν, αναζήτησαν σήμερα σε έκτακτη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως είναι γνωστό το θέμα της δια – ιδρυματικής κινητικότητας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ αποτελεί δέσμευση του υπουργείου Παιδείας προς τα Πανεπιστήμια, ενώ χαρακτηριστικά είχε αναφερθεί η ημερομηνία της 5ης Ιουνίου για την ένταξη των Ιδρυμάτων στο πρόγραμμα αυτό και την ανακοίνωση συγκεκριμένων αποφάσεων.

Πάντως από την πλευρά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανώτατα στελέχη δήλωναν σήμερα σε όλους τους τόνους ότι η μόνη συμφωνία που υπάρχει μεταξύ των δυο υπουργείων – Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης – είναι η προκήρυξη δια – ιδρυματικής κινητικότητας περιορισμένου αριθμού μέχρι τις 15 Ιουνίου, ενώ καμιά άλλη διαδικασία δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι στιγμής.

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας στελέχη σημείωναν ότι στόχος της συνάντησης ήταν η επίλυση όλων των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ με τις κενές θέσεις που διαπιστώθηκαν σε κρίσιμες διοικητικές θέσεις μετά την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στην ανώτατη εκπαίδευση.

Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις από τους δυο υπουργούς.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και οι καθηγητές των σχολείων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, συμπαρατάσσονται με τις καθαρίστριες και σχολικούς φύλακες. Μαλιστα οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα αποφάσισαν να κατασκηνώσουν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών από τις 3.30 το μεσημέρι της Τρίτης όπου και έστησαν σκηνές στο χώρο. Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ επίσης κάθισαν να φάνε με τις καθαρίστριες στο πεζοδρόμιο, ενώ οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών τους οργάνων απειλούν με νέες απεργίες ενόψει απολύσεων συναδέλφων τους από τις 15 Ιουνίου.