Αστραψε και βρόντηξε ο Γόρτυνος για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Άστραψε και βρόντηξε ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας για την πρόσφατη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο στα Ιεροσόλυμα. «Συμπροσευχή κληρικού με παπικούς επισύρει ποινή καθαιρέσεως» είπε.

Άστραψε και βρόντηξε ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας για την πρόσφατη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο στα Ιεροσόλυμα. «Συμπροσευχή κληρικού με παπικούς επισύρει ποινή καθαιρέσεως» είπε.

Στο κυριακάτικο κήρυγμά του, ο κ. Ιερεμίας δήλωσε πως ένιωσε ντροπή όταν είδε ορθόδοξο επίσκοπο να φιλά το χέρι του Πάπα.

Κάλεσε μάλιστα τους χριστιανούς σε προσευχή λέγοντας ότι ο λαός είναι ο θεματοφύλακας των ιερών παραδόσεων. Όπως υποστήριξε, το Πηδάλιο προβλέπει καθαίρεση για συμπροσευχή κληρικού με παπικούς.

«Δεν υπάρχει στα ιερά μας κείμενα λόγος των Αγίων Πατέρων που να αγκαλιάζει την παπική πλάνη […] Τότε, πώς εμείς αγκαλιάζουμε τον Πάπα και τον προσφωνούμε ως «αδελφό» και ως «αγιώτατο» και συμπροσευχόμαστε μαζί του; Δεν είναι αυτό ενάντια τακτική προς την γραμμή των Αγίων Πατέρων;» διερωτήθηκε.

Δήλωσε πάντως ότι θα ζητήσει συγγνώμη αν κάποιος «αποδείξει από τα ιερά κείμενα» ότι η «πίστη των παπικών δεν είναι αιρετική».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk