Μετά τη λήξη της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Πινακοθήκης & Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου, με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου ορίζεται η νέα σύνθεση του ΔΣ ως εξής:
1.Απόστολος Μπότσος, Επίτιμος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναπληρούμενος από τον Γεώργιο Γεωργούλια, Επίτιμο Γενικό Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
2.Γεώργιος Ζανιάς, Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, αναπληρούμενος από τον Μιλτιάδη Σταθόπουλο, Γενικό Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών και Εταιρικής Διακυβέρνησης της Εθνικής Τράπεζας.
3.Ελλη Βαρότσου- Σούτζου, Δικηγόρος, αναπληρούμενη από τον Νικόλαο Σούτζο, Δικηγόρο, μέλη της οικογένειας του Αλεξάνδρου Σούτζου.
4.Νικόλαος Ζίας, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναπληρούμενος από την Ολγα Μεντζαφού, Ιστορικό της Τέχνης- Επίτιμη Διευθύντρια Συλλογών Εθνικής Πινακοθήκης .
5.Αθανάσιος Κοκκινέας, Δικηγόρος- συλλέκτης, αναπληρούμενος από την Δέσποινα Αγγελικούση, Σύμβουλο επιχειρήσεων.
6.Μιχαήλ Αρφαράς Καθηγητής Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Διευθυντής Τομέα Χαρακτικής, αναπληρούμενος από τον Αχιλλέα Δρούγκα, Εικαστικό.
7.Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Εικαστικός- MFA Fine Art UCL, αναπληρούμενη από τη Μαρία Φιλοπούλου, Εικαστικό.
8.Παναγιώτης Τουρνικιώτης, Καθηγητής Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής τού Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, αναπληρούμενος από τον Σπύρο Βαράγκη, Αρχιτέκτονα.
9.Αντώνιος Κομνηνός, Επιχειρηματίας- συλλέκτης, αναπληρούμενος από τον Γεώργιο Ρόρρη, Εικαστικό.
Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ανωτέρω Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγονται, σε μυστική ψηφοφορία, μεταξύ των μελών του.