Δίκη 55 ατόμων στην Κίνα για τρομοκρατία και δολοφονίες

Σε στάδιο χωρητικότητας 7.000 θεατών πραγματοποιήθηκε η δίκη 55 ατόμων στην ταραχώδη επαρχία του Σιντζιάνγκ οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τρομοκρατία, αποσχιστικές ενέργειες και δολοφονίες. Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σιδηροδέσμιοι στο στάδιο στις καρότσες φορτηγών, δείχνουν να είναι μέλη της τοπικής μουσουλμανικής κοινότητας των Ουιγούρων, μεταδίδει το BBC.

Σε στάδιο χωρητικότητας 7.000 θεατών πραγματοποιήθηκε η δίκη 55 ατόμων στην ταραχώδη επαρχία του Σιντζιάνγκ οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τρομοκρατία, αποσχιστικές ενέργειες και δολοφονίες.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σιδηροδέσμιοι στο στάδιο στις καρότσες φορτηγών, δείχνουν να είναι μέλη της τοπικής μουσουλμανικής κοινότητας των Ουιγούρων, μεταδίδει το BBC. Παραμένει ασαφές ποιες ήταν οι κατηγορίες για τους 55, ωστόσο οι τρεις καταδικάστηκαν σε θάνατο για το «βάρβαρο» φόνο μιας οικογένειας το 2013.

Το Πεκίνο αποδίδει σε αυτονομιστές Ουιγούρους μια σειρά επιθέσεων στο Σιντζιάνγκ αλλά και στο Πεκίνο. Έπειτα από το θάνατο 39 ανθρώπων από βομβιστική επίθεση σε αγορά του Ουρούμκι, πρωτεύουσας του Σιντζιάνγκ, την περασμένη εβδομάδα, η Κίνα ανακοίνωσε ότι ξεκινά εκστρατεία διάρκειας ενός έτους για την καταστολή της βίας.

Την τελευταία μαζική δίκη παρακολούθησαν αξιωματούχοι και κάτοικοι της περιοχής, και ο ανταποκριτής του BBC κάνει λόγο για επίδειξη δύναμης που θυμίζει τις μαζικές δίκες κατά την κινεζική κομουνιστική επανάσταση.

Οι Ουιγούροι αντιστοιχούν σήμερα γύρω στο 45% του πληθυσμού του Σιντζιάνγκ, ενώ το 40% είναι κινέζοι Χαν.

Η Κίνα ανάκτησε τον έλεγχο της περιοχής το 1949, οπότε ενσωμάτωσε το βραχύβιο κράτος του Ανατολικού Τουρκεστάν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Η γιορτή της δημοκρατίας και η παραφωνία Βελόπουλου Το κεντρικό σύνθημα στη δεξίωση για την 47η επέτειο από την... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk