Μπαλόνια ευχών στον ουρανό της Θεσσαλονίκης

Mε στόχο την ευαισθητοποίηση των εφήβων, των γονιών και των εκπαιδευτικών στο θέμα της απώλειας η δράση «Φωτίζουμε τον ουρανό, φωτίζουμε τις ζωές μας» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαΐου στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, είναι μια από τις τελευταίες μέχρι σήμερα εκδηλώσεις που διοργανώνει η Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014,

Mε στόχο την ευαισθητοποίηση των εφήβων, των γονιών και των εκπαιδευτικών στο θέμα της απώλειας η δράση «Φωτίζουμε τον ουρανό, φωτίζουμε τις ζωές μας» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαΐου στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, είναι μια από τις τελευταίες μέχρι σήμερα εκδηλώσεις που διοργανώνει η Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, εν προκειμένω σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο της Μέριμνας και το Σωματείο των «Φίλων της Μέριμνας» (Παράρτημα Θεσσαλονίκης).

Η έννοια της απώλειας είναι ευρεία και αφορά τον οικείο τρόπο ζωής, την ασφάλεια, τους στόχους, τις επιθυμίες, την ανεργία όπως φυσικά και τον θάνατο. Η δράση θέλει να αναδείξει τις πηγές στήριξης και τα αποθέματα που χρειάζεται να διαθέτει ο καθένας μας και κυρίως τα παιδιά, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα δύσκολα αυτά ζητήματα της ζωής.
Η εκδήλωση θα ανοίξει με τα εγκαίνια έκθεσης με τίτλο «Προσωπικές ασπίδες μαθητών», στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι. Στον ίδιο χώρο, στις 19.00 θα ακολουθήσει ομιλία της ψυχολόγου, διευθύντριας Συμβουλευτικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Ντίνας Τσελεπή με θέμα: «Ενισχύοντας την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών και των εφήβων».
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης κάθε έφηβος, γονιός ή εκπαιδευτικός θα έχει τη δυνατότητα να γράψει ένα μήνυμα, μία ευχή σε όποιον ή για ό ,τι επιθυμεί και αφού το δέσει σε μπαλόνι φουσκωμένο με ήλιον, θα το αφήσει να φύγει ψηλά στον ουρανό.
Επίσης, με τη βοήθεια του Σωματείου των Φίλων της Μέριμνας όσοι πάρουν μέρος στην εκδήλωση θα αφήσουν φαναράκια στον ουρανό δίνοντας το συμβολισμό ότι φωτίζουμε τα αποθέματά μας και εν τέλει την ίδια μας τη ζωή παρά την οδύνη που προκαλούν οι απώλειες που μπορεί να βιώνουμε.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk