Στην πρώτη υλοποίηση προεκλογικής εξαγγελίας προχώρησε τη Δευτέρα το πρωί ο νικητής των δημοτικών εκλογών στον Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. Μαζί με εθελοντές του συνδυασμού του προχωρούν σε αφαίρεση προεκλογικού υλικού (αφίσες και φυλλάδια) σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Πειραιά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μώραλης τόνισε :«Ήταν μια ενέργεια για την οποία είχαμε δεσμευτεί εδώ και τρεις μέρες, ανεξάρτητα αν θα κερδίζαμε ή αν θα χάναμε στις εκλογές. Υπήρξε αρκετή αφισοκόλληση στην πόλη από όλους τους συνδυασμούς, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο, βγήκα με τη σύζυγό μου και άλλους φίλους εθελοντές να καθαρίσουμε την πόλη από τις προεκλογικές αφίσες. Ήταν μια κίνηση ουσιαστική και σημειολογική γιατί πιστεύω στον εθελοντισμό και θεωρώ πως είναι κάτι που θα πρέπει να αναπτύξουμε και στον Δήμο Πειραιά».

Σε σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει την Παρασκευή αναφέρονταν πως «την ερχόμενη Δευτέρα 26 Μαΐου, μια ημέρα μετά τις εκλογές, 120 εθελοντές του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» θα βγουν στους δρόμους του Πειραιά, στα πέντε διαμερίσματα, σε όλες τις γειτονιές, προκειμένου να καθαρίσουν την πόλη μας από όλο το προεκλογικό υλικό (αφίσες, φυλλάδια κ.λπ.), όλων των συνδυασμών. »
Από την άλλη πλευρά ο ηττημένος της εκλογικής διαδικασίας κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους αργά το βράδυ της Κυριακής δήλωνε πως δεν αισθάνεται χαρά ή πίκρα αλλά λύτρωση καθώς ασχολείται με την πολιτική από το 1974.
Ο κ.Μιχαλολιάκος κάνοντας μια πρώτη ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος παραδέχθηκε εμμέσως ότι δεν «βγήκε» το άνοιγμα προς την Αριστερά, με τη χαρακτηριστική φράση «κακά τα ψέματα ένας αριστερός δεν μπορεί να έρθει στον Μιχαλολιάκο» και συμπλήρωσε ότι τέτοια θέματα μια μερίδα του τύπου τα επισημαίνει και είναι κάτι που πρέπει «να το δούνε» αναφερόμενος στο γενικότερο πολιτικό κλίμα.
Είπε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες με στελέχη του συνδυασμού του θα δώσει μια συνέντευξη Τύπου και θα αναφερθεί σε όλα τα θέματα ενώ είχε προαναγγείλει πως θα εκδώσει και βιβλίο με όσα συνέβησαν κατά την προεκλογική περίοδο στον Πειραιά.