Συμπεράσματα υπάρχουν

Μπορούμε να υποβαθμίσουμε τα πρώτα συμπεράσματα, αυτά των exit polls. Θα επικαλεστούμε τον Εβερτ που εξελέγη δήμαρχος ακριβώς μετά την επικράτηση

Συμπεράσματα υπάρχουν | tovima.gr
Μπορούμε να υποβαθμίσουμε τα πρώτα συμπεράσματα, αυτά των exit polls. Θα επικαλεστούμε τον Εβερτ που εξελέγη δήμαρχος ακριβώς μετά την επικράτηση του Παπανδρέου, θα υιοθετήσουμε την άποψη της χαλαρής ψήφου και μετά θα αρχίσουμε την αριθμητική. Υπάρχουν 13 περιφέρειες και 51 πρωτεύουσες νομών και τα σοβαρά συμπεράσματα προκύπτουν μόνο αν τα ανακατώσουμε όλα στον ίδιο κουβά. Αν δηλαδή υπολογίσουμε ως ίσα κι όμοια τον δήμο Αθηναίων με τους δήμους με μονοψήφιες χιλιάδες κατοίκων.
Οσα τέτοια επιχειρήματα και να ανασύρουμε, δεν αναιρούνται οι εντυπώσεις. Στο μεγαλύτερο δήμο και την πολυπληθέστερη περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκάθαρο προβάδισμα. Σύμφωνα με το exit poll της Κάπα research η Ρένα Δούρου είναι πρώτη με 29,1% και ακολουθεί ο Γιάννης Σγουρός με 21,7% . Στην πρωτεύουσα προηγείται ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 22,4% και ακολουθεί ο Γιώργος Καμίνης με 20,6 %. Οι προσπάθειες των γραφείων επικοινωνίας της κυβέρνησης να αντιστρέψουν τις εντυπώσεις λέγοντας ότι η σημερινή αναμέτρηση είναι ασήμαντη, πέφτουν στο κενό. Ο κόσμος μίλησε.
Οι αναγωγές και οι προσομοιώσεις είναι προσώρας πρόχειρες_ έρχεται η εκκαθαριστική Κυριακή, με τις τελικές αποφάσεις των ψηφοφόρων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα κρατούμενα. Ενας αριστερός υποψήφιος ο οποίος πριν λίγους ήταν εντελώς άγνωστος, ξεπαστρεύει τη Νέα Δημοκρατία μέσα στο προπύργιό της. Μια αντιφατική βουλευτίνα καταφέρνει ιστορικό υψηλό για την Αριστερά, στην περιφέρεια όπου εκφράζεται το ήμισυ του πληθυσμού. Για όποιον δεν το κατάλαβε, οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί είτε το παραδεχτεί η κυβέρνηση απόψε είτε όχι.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk