Την ανάγκη να υπάρξει προοδευτική κεντροαριστερά, αλλά και την απόφασή του να αναλάβει, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, πρωτοβουλία για την ανασυγκρότησή της επανέλαβε σήμερα, Τρίτη, από το Ηράκλειο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην πόλη.

«Κάποιοι τηρούν στοιχεία εμφυλίου πολέμου» είπε και πρόσθεσε ότι το ΠαΣοΚ θέλει «κεντροαριστερά στα μέτρα του».

Σημειώνοντας πως «δεν έχω να χωρίσω τίποτα με τον κόσμο του ΠαΣοΚ», επισήμανε ότι η διαφωνία του είναι πολιτική και αφορά την πρόσδεση της ηγεσίας τού κόμματος σε συντηρητικές πολιτικές, ενώ τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να παρακολουθήσει όσους επιλέγουν να προκαλούν κλίμα εμφυλίου πολέμου στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει πιθανότητα να επανέλθει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ανέφερε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, γιατί «υπάρχουν βαθιές πολιτικές διαφορές».

Ακόμη, ο κ. Κουβέλης εκτιμά πως η χώρα «εισέρχεται στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας», σημειώνοντας ότι αυτές μπορούν να προωθηθούν μόνο με προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα και ρητές δεσμεύσεις υλοποίησης του.

Ανέφερε ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν προτίθεται να λειτουργήσει ως δημοκρατικό άλλοθι ουδενός» και «διακοσμητικό ρόλο δεν διεκδικήσαμε ποτέ, ούτε θα διεκδικήσουμε», ενώ άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε ότι «μάς χωρίζουν διαφορές».

Αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές είπε ότι θα πρέπει να επιλέξουν οι πολίτες ανεξάρτητους συνδυασμούς και επικεφαλής άξιους και διαφανείς. Για τις περιφερειακές εκλογές ζήτησε να στηριχθούν οι υποψήφιοι της ΔΗΜΑΡ, ενώ για τις ευρωεκλογές είπε ότι η ψήφος θα πρέπει να στείλει δημοκρατικό μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας και πως οι πολίτες θα πρέπει να δώσουν δύναμη και ψήφο στους υποψήφιους που στηρίζει η ΔΗΜΑΡ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ηράκλειο, ο κ. Κουβέλης επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου με τον συνδυασμό «Δύναμη Πολιτών», Βασίλη Λαμπρινού, την υποψηφιότητα του οποίου στηρίζει και η ΔΗΜΑΡ, όπου είχε συνάντηση με τον ίδιο και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και στη συνέχεια αναχώρησε συνεχίζοντας την περιοδεία του σε Ρέθυμνο και Χανιά.