ΣΥΡΙΖΑ: «Έχει αθετήσει τις δεσμεύσεις του ο κ. Σαμαράς»

Για αθέτηση των δεσμεύσεών του κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και για να στηρίξει τη θέση του επικαλείται βιβλίο του Γιώργου Κύρτσου στο οποίο ο νυν υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για «μεθοδευμένη πολιτική εξαπάτηση του εκλογικού σώματος που δεν έχει όμοιά της στην ιστορία της προκλητικά ασυνεπούς πολιτικής τάξης»

Για αθέτηση των δεσμεύσεών του κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και για να στηρίξει τη θέση αυτή επικαλείται βιβλίο του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι στο πρόσφατο άρθρο του «ο κ. Σαμαράς θεωρεί ως σταθερότητα τη συνέχιση της ακραίας λιτότητας και της πολιτικής του μνημονίου χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα έναν ακραία διχαστικό λόγο, μια στρατηγική που έχει επισημάνει ήδη από το 2013 σε βιβλίο του ο υποψήφιος σήμερα ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κύρτσος, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι ‘το Μαξίμου επενδύει στην πόλωση χωρίς όρια’».

«Στο συγκεκριμένο βιβλίο» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι αποκαλυπτικά τα όσα, μεταξύ άλλων, ο κ. Κύρτσος λέει για την αθέτηση όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων του κ. Σαμαρά σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: ‘Έχουμε να κάνουμε με μια μεθοδευμένη πολιτική εξαπάτηση του εκλογικού σώματος που δεν έχει όμοιά της στην ιστορία της προκλητικά ασυνεπούς πολιτικής τάξης’ και συνεχίζει λέγοντας ότι ‘ο κ. Σαμαράς πέρασε, για λόγους τακτικής, από την αντιπαλότητα με την κ. Μέρκελ, την οποία καλλιεργούσε μέχρι το φθινόπωρο του 2011, με στόχο την αντιμνημονιακή συσπείρωση της βάσης της Κεντροδεξιάς στη σκηνοθεσία ενός πολιτικού ειδυλλίου το οποίο, πιθανότατα, στερείται περιεχομένου και προοπτικής’».

«Όταν ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Κύρτσος, γράφει σε βιβλίο του ότι ο κ. Σαμαράς έχει αθετήσει όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και ότι έχει προσδεθεί στο άρμα της κ. Μέρκελ, τα δικά μας σχόλια περιττεύουν» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk