ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Το σίριαλ της χρονιάς συνεχίζεται και όλα δείχνουν ότι θα ολοκληρωθεί μετά τις ευρωεκλογές.

ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ | tovima.gr
Παράταση αγωνίας
 • Το σίριαλ της χρονιάς συνεχίζεται και όλα δείχνουν ότι θα ολοκληρωθεί μετά τις ευρωεκλογές. Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα αποφασίσει για το πρόσωπο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αμέσως μετά τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου. Μάλιστα ο Πρωθυπουργός φέρεται να ενημέρωσε ήδη τηλεφωνικά τους… ενδιαφερομένους για το πόστο, παρότι κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για το ποιος είναι ο εκλεκτός.
 • Ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι; Προφανώς δύο, ίσως και ένας ακόμη. Κατ’ αρχάς ενδιαφέρεται για την ανανέωση της θητείας του ο νυν διοικητής της ΤτΕ κ. Γιώργος Προβόπουλος. Ενδιαφερόμενος παραμένει, παρότι επισήμως το διαψεύδει, και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος θα έβλεπε ως τιμητική μετάθεση το πόστο του διοικητή ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια στην πυρίκαυστη ζώνη της τρόικας.
 • Σε κάθε περίπτωση η θητεία του κ. Προβόπουλου λήγει επισήμως στο τέλος Ιουνίου…
Λουκέτα
 • Αγριεύουν τα πράγματα για τις επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστο προσωπικό. Ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης υπέγραψε αποφάσεις για να κλείσουν 74 επιχειρήσεις οι οποίες παρά την επιβολή προστίμων εξακολουθούσαν να παρανομούν.
 • Από τις Βρυξέλλες όμως έρχεται και άλλο μέτρο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει «μαύρη λίστα» για τις επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους εργαζομένους.
 • Ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα απασχόλησης κ. Λάσλο Αντορ πρότεινε τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής πλατφόρμας για τη βελτίωση της συνεργασίας σε επίπεδο ΕΕ, έτσι ώστε να προστατεύονται οι εργαζόμενοι και να εξασφαλιστούν ισότιμοι όροι ανταγωνισμού για τις επιχειρήσεις, αλλά κυρίως να μη χάνονται έσοδα για τα ταμεία και το κράτος.
Ο καλεσμένος…
 • Εκπληξη προκάλεσε η παρουσία του κ. Ροδόλφου Οντόνι, διευθύνοντος συμβούλου της Centric, στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της διοίκησης του ΟΠΑΠ για την επόμενη ημέρα του Οργανισμού.
 • Και αυτό γιατί η Centric αναπτύσσει και εκμεταλλεύεται στην Ελλάδα με άδεια της αγγλικής GVC το site sportingbet.gr που λειτουργεί ευθέως ανταγωνιστικά προς τον ΟΠΑΠ και έχει ενταχθεί στο καθεστώς μεταβατικής άδειας, ενώ η Centric ανταγωνίζεται τον ΟΠΑΠ και με το δικό της brand, το Vistabet.
 • Μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Καμίλ Ζίγκλερ άφησε υπονοούμενα για τους 24 διαδικτυακούς τόπους που λειτουργούν υπό το παραπάνω καθεστώς, λέγοντας ότι δεν είναι σίγουρος πόσοι από αυτούς πληρώνουν φόρους, σε αντίθεση με τον ΟΠΑΠ, καθώς κάποιοι συστάθηκαν την τελευταία στιγμή και δεν πλήρωσαν αναδρομικά φόρους, ενώ υπάρχουν και sites που παίρνουν στοίχημα στην Ελλάδα αλλά δεν πληρώνουν, καθώς έχουν έδρα τη Μάλτα.
…και ο ιδρυτής
 • Μια εξήγηση της παρουσίας του κ. Οντονι θα μπορούσε να είναι η συμμετοχή με 5% της Centric στη Neurosoft, εταιρεία παραγωγής λογισμικού με εξειδίκευση στα τυχερά παιχνίδια, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει ο ΟΠΑΠ με 30% και στις προοπτικές που εμφανίζει η συγκεκριμένη εταιρεία.
 • Αν και εδώ θα πρέπει να επισημανθεί η διπλωματική δεινότητα του ιδρυτή της Neurosoft κ. Μάκη Αγγελόπουλου, ο οποίος έχει καταφέρει στην εταιρεία του να έχουν μετοχική συμμετοχή τρεις φορείς με αντικρουόμενα συμφέροντα: ο ΟΠΑΠ με 30%, η Lottomatica – GTECH με 16,58% και η Centric με 5%.
Αγνώριστο
 • Αγνώριστο έγινε τελικά το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο που… «φιλοτέχνησε» επί μακρόν ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Θανάσης Σκορδάς. Αν και ο κ. Σκορδάς φοβόταν τις αντιδράσεις του ΠαΣοΚ και είχε φροντίσει να λάβει τα μέτρα του, δεν είχε υπολογίσει έναν απρόσμενο αντίπαλο, που τελικώς δεν ήταν άλλος από τον… υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη.
 • Το θέμα αφορούσε την τύχη των δύο Οργανισμών λαϊκών αγορών που λειτουργούν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Στο νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα προβλεπόταν συνδιοίκηση του υπουργείου με την Περιφέρεια – μάλιστα ο πρόεδρος του κάθε Οργανισμού θα διοριζόταν από τον υπουργό Ανάπτυξης. Το ΠαΣοΚ ζητούσε την ένταξη των δύο Οργανισμών στην ευθύνη των αντίστοιχων περιφερειών.
 • Τη «ρελάνς» την έκανε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος υπερκέρασε την πρόταση του εισηγητή του ΠαΣοΚ κ. Μιχάλη Κασσή, προτείνοντας την κατάργηση των δύο Οργανισμών και τη μετατροπή τους σε διευθύνσεις των δύο Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk