Τον Οδυσσέα στον «Φιλοκτήτη» θα υποδυθεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης το καλοκαίρι στην Επίδαυρο, πλάι στον Μιχαήλ Μαρμαρινό που θα ερμηνεύσει τον επώνυμο ρόλο, στην παραγωγή που σκηνοθετεί ο Κώστας Φιλίππογλου για το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στις 18 Ιουλίου (θα παιχθεί και στις 19/7). Τον Νεοπτόλεμο θα υποδυθεί ο Αιμίλιος Χειλάκης.
Ο Μαρκουλάκης που μόλις ολοκλήρωσε μια εξαιρετική επιτυχημένη χειμερινή σεζόν στο θέατρο Αθηνών με τον «Πουπουλένιο» και ξεκινά το Σάββατο (26/4) τις παραστάσεις στο «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» του Παλλάς, ετοιμάζεται και για την Επίδαυρο. Με τον Οδυσσέα προσθέτει έναν ακόμα ρόλο στη λίστα με τους τραγικούς ήρωες που έχει ερμηνεύσει _Οιδίποδας, Ιππόλυτος, Ιοκάστη, Πολυνείκης…
Η τραγωδία διαδραματίζεται στο περιθώριο του Τρωϊκού Πολέμου, όταν ο Φιλοκτήτης, που έχει στην κατοχή του το τόξο του Ηρακλή, εγκαταλείπεται, βαριά τραυματισμένος, από συντρόφους του στη Λήμνο, μετά από ένα δάγκωμα φιδιού. Παραμένει εκεί μόνος επί μία δεκατία, μέχρι που ένας χρησμός διαβλέπει ότι η Τροία δεν θα πέσει χωρίς τα ηράκλεια τόξα. Τότε ο Οδυσσέας με τον Ντεοπόλεμο, τον γιο του Αχιλλέα, ξεκινούν για τη Λήμνο προκειμένου να εξασφαλίσουν το τόξο.
Στην Επίδαυρο ο «Φιλοκτήτης» παίχθηκε για τελευταία φορά το 2008, όταν τον ανέβασε ο Ματίας Λάνχοφ