Ένα πρωτοφανές φραστικό επεισόδιο φέρεται να διημείφθη στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής μεταξύ του Προέδρου του Σώματος κ. Ευ. Μεϊμαράκη και του βουλευτή της ΝΔ κ. Πρ. Παυλόπουλου. Ο κ. Μεϊμαράκης, ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο κ. Παυλόπουλος βγήκε στην ραδιοφωνική εκπομπή του κ. Ν. Χατζηνικολάου, φέρεται να του είπε: «Σε άκουσα το πρωί που βγήκες στον Χατζηνικολάου να του γλύψεις τον π….. Έλα να γλείψεις τον δικό μου, είναι καλύτερος».

Η φράση κυκλοφόρησε γρήγορα και έγινε θέμα συζήτησης στους διαδρόμους της Βουλής. Ωστόσο, ο κ. Παυλόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά ότι ειπώθηκαν οι ακραίες αυτές εκφράσεις. Κατά την δική του εκδοχή ο διάλογος μεταξύ τους είχε ως εξής:

– Μεϊμαράκης: «Γιατί ρε Προκόπη πήγες το πρωί και έγλειφες τον Χατζηνικολάου;».
– Παυλόπουλος: «Πού το κατάλαβες αυτό ρε Βαγγέλη;».
– Μεϊμαράκης: «Μου το είπαν. Εσύ δεν έλεγες για το εκρηκτικό του χαρακτήρα μου;».
– Παυλόπουλος: «Αυτό κατάλαβες;».
– Μεϊμαράκης: «Να ξέρεις ότι όποιος γλείφει τον Χατζηνικολάου είναι απέναντί μου».
– Παυλόπουλος: «Εγώ δεν γλείφω τον Χατζηνικολάου, άρα δεν με αφορά».

Όταν πάντως ρωτήθηκε σχετικά ο κ. Μεϊμαράκης από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αρκέστηκε να σχολιάσει: «Δεν έχω ιδέα για τι μου μιλάτε…».

Καθυστερημένη διάψευση

Μετά από πολλές ώρες εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της Βουλής η εξής διάψευση: «Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Προκόπης Παυλόπουλος διαψεύδουν με κατηγορηματικό τρόπο τον δήθεν μεταξύ τους διάλογο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο».

Μάλιστα σύμφωνα με νεώτερη εκδοχή από την πλευρά του Προέδρου της Βουλής, η όλη σκηνή ήταν η εξής: τον πλησίασε ο κ. Παυλόπουλος στην Ολομέλεια και δήθεν τον ρώτησε εάν τον άκουσε το πρωί στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να μην του απάντησε τίποτα και αρκέστηκε σε ένα απαξιωτικό νεύμα του στυλ «μην με απασχολείς».