»πρόσωπο»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΛΑΝΤΗ «Θα ήθελα να καβαλήσω το καλάμι»

– Εχετε πάρει τις αποστάσεις σας πια από τον ρόλο της «Σιλβή» στα «Μαύρα μεσάνυχτα». Τελικά τι κρατάτε από αυτό; «Οταν σκέφτομαι τα “Μαύρα μεσάνυχτα” ακόμη και τώρα, το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι συγκινούμαι. Και δεν είναι μόνο ο ρόλος της Σιλβή. Σαφώς ήταν ένας σταθμός για μένα, όπως και άλλοι ρόλοι οι οποίοι με βοήθησαν να προχωρήσω, αλλά η συγκυρία ήταν μοναδική. Δούλεψα με μια παρέα, έκανα μια δουλειά με τους φίλους μου. Εμένα αυτό με συγκινεί. Δεν έχω απαγκιστρωθεί από αυτό ακόμη.

– Εχετε πάρει τις αποστάσεις σας πια από τον ρόλο της «Σιλβή» στα «Μαύρα μεσάνυχτα». Τελικά τι κρατάτε από αυτό;

«Οταν σκέφτομαι τα “Μαύρα μεσάνυχτα” ακόμη και τώρα, το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι συγκινούμαι. Και δεν είναι μόνο ο ρόλος της Σιλβή. Σαφώς ήταν ένας σταθμός για μένα, όπως και άλλοι ρόλοι οι οποίοι με βοήθησαν να προχωρήσω, αλλά η συγκυρία ήταν μοναδική. Δούλεψα με μια παρέα, έκανα μια δουλειά με τους φίλους μου. Εμένα αυτό με συγκινεί. Δεν έχω απαγκιστρωθεί από αυτό ακόμη. Αναφέρομαι συχνά σε αυτή τη δουλειά, δεν ξεκολλάει από το μυαλό μου. Χαίρομαι πολύ βέβαια που πλέον κάνω κάτι διαφορετικό και δεν θέλω πια η δουλειά μου να θυμίζει κάτι από Σιλβή».

– Στην καριέρα σας σάς βοήθησε; Σας άνοιξαν πόρτες;

«Οι προτάσεις είναι οι ίδιες όπως ήταν και πριν. Δεν μπορώ να πω ότι πολλαπλασιάστηκαν. Πάντα είχα προτάσεις στην τηλεόραση, άσχετα με το αν κάποιες σεζόν αποφάσιζα να μείνω εκτός για δικούς μου λόγους. Το κέρδος από αυτόν τον ρόλο της Σιλβή ήταν ότι ο κόσμος εξακολουθούσε να μ΄ αγαπάει παρ΄ όλο που ερμήνευα έναν “αρνητικό” χαρακτήρα. Δεν είπαν ότι “η Παναγιώτα είναι κακιά”. Ακόμη κάποιοι μού λένε ότι δεν το πιστεύουν πως τέλειωσε και ότι δεν τους αρέσει που άλλαξα τα μαλλιά μου!».

– Εφέτος συμμετέχετε στη σειρά «Μ&Μ».Είναι εντελώς διαφορετική δουλειά;

«Ναι, είναι κάτι διαφορετικό. Είναι μια αισθηματική οικογενειακή σειρά, πολύ γλυκιά. Νομίζω ότι θα αρέσει πολύ».

– Είστε περίπου 15 χρόνια στον χώρο.Εχετε τολμήσει να τσαλακωθείτε;

«Εννοείται! Νομίζω ότι στη Σιλβή το έκανα αυτό».

– Εν μέρει,γιατί παραμείνατε γοητευτική και εντυπωσιακή…

«Στον “Κόκκινο κύκλο” έχω τσαλακωθεί πολύ, σε γκεστ και σε άλλες δουλειές. Ειδικά στο θέατρο το τσαλάκωμα είναι πολύ μεγαλύτερο και πιστεύω ότι ο Πάνος Κοκκινόπουλος με εμπιστεύθηκε για τον ρόλο στα “Μαύρα μεσάνυχτα” διότι με έχει δει να τσαλακώνομαι».

– Εχετε δώσει μεγαλύτερο βάρος στην τηλεόραση;

«Οχι. Μόνο δύο σεζόν δεν έκανα θέατρο. Ο κόσμος δεν τα πολυξέρει. Εφέτος θα κάνω παράσταση με τον Ιωσήφ Μαρινάκη το έργο του Αρθουρ Σνίτσλερ “Γαϊτανάκι”».

– Είστε ικανοποιημένη από την πορεία σας; Βαδίσατε μόνο πάνω σε επιλογές σας;

«Είναι καθαρά μόνο επιλογές μου. Νιώθω πραγματικά ότι έχω κάνει πράγματα που ούτε κι εγώ δεν τα περίμενα. Εχω ξεπεράσει τις προσδοκίες μου, αυτή την αίσθηση έχω».

– Η επιτυχία σάς έκανε να «καβαλήσετε το καλάμι»; «Οχι. Αλλά θα ήθελα κάποια στιγμή να το καβαλήσω, για να σας πω την αλήθεια».

– Γιατί; «Γιατί πολλές φορές γίνονται κάποια πράγματα δυσάρεστα γύρω μου που τα κρατώ μέσα μου και στεναχωριέμαι. Ενώ αν είχα αυτό που λέμε “καβαλήσει το καλάμι”- που δεν μου αρέσει καθόλου όμως- θα μπορούσα να διεκδικήσω κάποια πράγματα. Δεν έχω καλάμι γιατί τα πράγματα στην πορεία μου έγιναν αργά και σταθερά. Η επιτυχία με ηρέμησε και με άγχωσε για το επόμενο βήμα. Είχα ήδη εμπειρία και από το “Βίος ανθόσπαρτος”. Εκεί να δείτε τηλέφωνα που είχα και προτάσεις να κάνω το sex symbol. Δεν την πάτησα όμως, αν και θα μπορούσα να την είχα πατήσει».

– Σας ζήτησαν πολλοί να κάνετε το sex symbol;

«Πάρα πολλοί. Το απέφυγα συνειδητά. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν μου αρέσει να με θεωρούν sex symbol. Κατ΄ αρχάς δεν θεωρούμαι. Με τη Σιλβή συνέβη, αλλά δεν έχω την ετικέτα. Υπάρχουν συνάδελφοί μου που πραγματικά τον αξίζουν τον τίτλο».

– Εχετε κάποια άλλη ετικέτα; «Οχι, δεν νομίζω. Δεν θέλω κιόλας. Δεν θέλω να λένε ότι είμαι ιδανική για κάτι συγκεκριμένο. Θέλω να κάνω πολλά και διαφορετικά πράγματα. Θέλω να κάνω μιούζικαλ, περιθωριακούς ρόλους και πολύ μελό, αν και πλέον στην τηλεόραση δεν υπάρχει».

– Τι φοβάστε περισσότερο στη δουλειά σας;

«Τον ίδιο μας τον εαυτό φοβόμαστε σε αυτά τα θέματα. Πάντα υπάρχει άγχος και ανασφάλεια. Εχω δουλέψει όμως πάρα πολύ σκληρά για να φοβηθώ. Εχω ήσυχο το κεφάλι μου και τη συνείδησή μου. Ακόμη και αν κάτι δεν πάει καλά νιώθω καλά με τον εαυτό μου γιατί ξέρω ότι έχω δουλέψει, έχω προσπαθήσει. Μάχομαι πολύ, είμαι μαχήτρια. Αυτό που θα δείξω ακόμη και για δευτερόλεπτα θέλω να είναι τέλειο. Δεν θέλω να λένε, για παράδειγμα, “η Παναγιώτα κάνει την κακιά”. Θέλω να είμαι κακιά ή χορεύτρια ή ό,τι άλλο ερμηνεύω. Ισως αυτός να είναι και ένας λόγος για τον οποίο διάλεξα αυτή τη δουλειά. Το να κάνω τον εαυτό μου είναι βαρετό και πληκτικό. Προσπαθώ να μην το κάνω. Είμαι φιλότιμη, κάνω φιλότιμες προσπάθειες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk