Oλοκληρώθηκε χθες η γνωστοποίηση στην UΕFΑ των 23μελών αποστολών των 16 εθνικών ομάδων για την τελική φάση του Εuro (7-29/6). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας κ. Γιόακιμ Λεβ άφησε εκτός 23άδας τον ανερχόμενο επιθετικό της Κολονίας Πάτρικ Χέλμες, τον μέσο της Σάλκε Ζερμέν Τζόουνς και τον 19χρονο Μάρκο Μάριν της Γκλάντμπαχ. «Ηταν δύσκολη απόφαση,καθώς όλοι άξιζαν να είναι στην αποστολή» είπε ο κ. Λεβ, ο οποίος προσπάθησε να απαλύνει τον πόνο του Μάριν λέγοντας ότι «τον πήραμε από την Εθνική Ελπίδων και να είστε σίγουροι ότι το μέλλον τού ανήκει».

Την ίδια στιγμή ο ομοσπονδιακός τεχνικός της φιναλίστ του Μουντιάλ 2006 Γαλλίας κ. Ραϊμόν Ντομενέκ συνέχισε να προκαλεί απορίες με τις επιλογές του, καθώς έπειτα από τον Νταβίντ Τρεζεγκέ της Γιουβέντους «έκοψε» και τον Τζιμπρίλ Σισέ, τον κεντρικό αμυντικό της Ρόμα Φιλίπ Μεξές και την αποκάλυψη της εφετινής χρονιάς με την Αρσεναλ Ματιέ Φλαμινί, ο οποίος από τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται στη Μίλαν! Αντιθέτως, συμπεριελήφθη στη γαλλική αποστολή ο Μπαφετίμπι Γκομίς της Σεντ Ετιέν, ο οποίος στο φιλικό εναντίον του Εκουαδόρ (2-0) έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής μετά τον Ζινεντίν Ζιντάν το 1994 (2-2 εναντίον της Τσεχίας) που σημειώνει δύο γκολ στο ντεμπούτο του στους Τρικολόρ!

Το «θύμα» στην αποστολή της Ιταλίας που ανακοίνωσε ο κ. Ρομπέρτο Ντοναντόνι ήταν ο μέσος της Φιορεντίνα Ρικάρντο Μοντολίβο, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρουμανίας κ. Βίκτορ Πιτούρκα άφησε εκτός τον φορμαρισμένο επιθετικό της Ντιναμό Βουκουρεστίου Φλορίν Μπράτου. Ο 31χρονος αμυντικός Πατρίκ Μίλερ που έφυγε χωρίς άδεια από τη Λυών την περασμένη εβδομάδα για τις προπονήσεις της Εθνικής Ελβετίας δικαιώθηκε, καθώς ο τεχνικός της ομάδας της (συν)διοργανώτριας κ. Κόμπι Κουν προτίμησε να «κόψει» τον Μάριο Εγκιμαν της Καρλσρούης και τον επιθετικό Τόμας Χάμπερλι. Στην Αυστρία τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για τον κ. Τόμας Χίκσερσμπέργκερ, ο οποίος είχε έτοιμους τους 22 και πρόσθεσε τον άπειρο επιθετικό Μάρτιν Χάρνικ της Βέρντερ Βρέμης.

Ο ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός της Πολωνίας κ. Λίο Μπενάκερ άφησε εκτός τους Γκρέγκορζ Μπρονοβίτσκι (αμυντικός, Ερυθρός Αστέρας), Ράντοσλαβ Μαγέφσκι (μέσος, Γκρότσλιν) και Ράντοσλαβ Ματούσιακ (επιθετικός, Βίσλα Κρακοβίας). Ο τεχνικός της Κροατίας κ. Σλάβεν Μπίλιτς δεν βρήκε χώρο για τους Ανας Σαρμπινί (μέσος, Ριέκα) και Μανουέλ Πάμιτς (αμυντικός, Σάλτσμπουργκ). Ο εκλέκτορας της Τουρκίας κ. Φατίχ Τερίμ, μετά την έκπληξη πρόσκλησης του Χακάν Σουκούρ, φρόντισε να δημιουργήσει νέες εντυπώσεις «κόβοντας» τον επιθετικό της Σάλκε Χαλίλ Αλτιντοπ, τον μέσο της Στουτγάρδης Γιλντιράι Μπαστούρκ και τον αμυντικό της Χετάφε Ιμπραΐμ Κας.