Δεν γνωρίζουμε αν στο παρελθόν υπήρχαν μάγισσες στην περιοχή του Ρουφ, το τελευταίο διάστημα όμως… κάτι αρχίζει να κινείται. Συγκεκριμένα κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή δύο «μάγισσες» αναλαμβάνουν με «ξόρκια» και «βασκανίες» να μυήσουν τους επισκέπτες στον κόσμο τους. Ολα αυτά τα μαγικά συμβαίνουν στο μουσικό βαγόνι του Οrient Εxpress, της αμαξοστοιχίας-θεάτρου Το Τρένο στο Ρουφ. Οι δύο μάγισσες δεν είναι άλλες από την Ελένη και τη Σουζάνα Βουγιουκλή (φωτογραφία), τις δύο αδελφές που παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Μάγισσες στο Ρουφ». Κύρια εφόδιά τους είναι η μουσική και το τραγούδι και ειδικότερα η ικανότητά τους να τραγουδούν σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους, χρησιμοποιώντας τη φωνή τους ως εγγενές μουσικό όργανο. Το ταξίδι τους, με «φόντο» το ζεστό μουσικό βαγόνι του Οrient Εxpress και τους θεατές να βρίσκονται σε απόσταση ανάσας από τις δύο ερμηνεύτριες, περιλαμβάνει πολλές και ενδιαφέρουσες στάσεις. Ρεμπέτικα, παραδοσιακά ελληνικά, ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας, φάντος, ισπανόφωνα, ρουμάνικα, αραβικά, σέρβικα, ενώ δεν απουσιάζουν ούτε τα μπλουζ ούτε ο Μάνος Χατζιδάκις. Ολα τα τραγούδια εξυπηρετούν συγκεκριμένες θεματικές ενότητες. Πρόκειται μεταξύ άλλων για τραγούδια τελετουργικά (γέννηση- γάμος- θάνατος), μοιρολόγια (της ξενιτιάς και ερωτικά), νανουρίσματα και άλλα που αναφέρονται σε μάγια και εξορκισμούς.

Το ζητούμενο στην εν λόγω παράσταση δεν είναι οι ενδιαφέρουσες ερμηνείες των αδελφών Βουγιουκλή, αλλά ο τρόπος επικοινωνίας των δύο ερμηνευτριών με το κοινό. Και είναι αλήθεια ότι τα καταφέρνουν αρκετά καλά. Ισως επειδή δεν τραγουδούν απλώς: με κάθε τραγούδι που ερμηνεύουν υποδύονται και αντίστοιχους μικρούς ρόλους… Πιστή τους σύντροφος σε αυτό το ταξίδι είναι η Αρετή Μίγγου στα κρουστά. Πότε με την Ελένη Βουγιουκλή στο πιάνο και πότε με τη Σουζάνα Βουγιουκλή στην κιθάρα, οι τρεις τους πετυχαίνουν (στιγμές στιγμές) να «στήσουν» ένα μικρό συγκρότημα.

Η παράσταση με τίτλο «Μάγισσες στο Ρουφ» δεν είναι αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «διασκεδαστική». Από την άλλη, φυσικά και δεν είναι «δυσάρεστη». Απευθύνεται όμως σε συνειδητοποιημένους θεατές, που θέλουν να απολαύσουν ωραίες ερμηνείες σε μια ως επί το πλείστον λιτή παράσταση. Και κάτι ακόμη. Οι θεατές φεύγουν από το μουσικό βαγόνι του Οrient Εxpress με ένα μικρό δωράκι: ένα «μάτι»-γούρι το οποίο τους προσφέρουν οι δύο «μάγισσες» για να τους συντροφεύει σε κάθε στιγμή της ζωής τους. Οσο για τις ίδιες, δείχνουν να μην έχουν ιδιαίτερη ανάγκη από γούρια.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκτός Συρμού», στο μουσικό βαγόνι του Οrient Εxpress, της αμαξοστοιχίας-θεάτρου Το Τρένο στο Ρουφ, κάθε Τρίτη εμφανίζεται το συγκρότημα Εψιλον, κάθε Τετάρτη οι Απόδραση, κάθε Πέμπτη το Jazzmin Quartet και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή οι Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή. Ωρα έναρξης των μουσικών παραστάσεων: 21.30 (τις Κυριακές 20.00). Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να δειπνήσουν. Περισσότερες πληροφορίες στο Τρένο στο Ρουφ: Σιδηροδρομικός σταθμός Ρουφ, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός Ρουφ, τηλ. 210 5298.922, 6937.604.988.