Καζάν ντιπί
Τουρκικό γλυκό, κρεμώδες, με βάση το γάλα, με καμένη ζάχαρη. Η ονομασία σημαίνει: το καζάνι που καίγεται.
Ζαχαροπλαστείο «Αγαπητός»
* Βουλής 7, Αθήνα, τηλ. 3258.110
Γύρος με πίτα
Καθόλου διαιτητικό, μα την αλήθεια, αλλά υπέροχο!
Μπαϊρακτάρης
* Πλ. Μοναστηρακίου 2, τηλ. 3213.036
Μπουκατίνι με καραβίδες
Κάτι σαν ταλιατέλες αλλά πολύ λεπτότερα, με σάλτσα βασισμένη στην κρέμα γάλακτος με (πάντοτε) φρέσκες καραβίδες.
L’ Osteria
* Αχιλλέως 10, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 9812.298
Τυρόπιτες κουρού
Κατά γενική ομολογία οι καλύτερες της Αθήνας, αρίστης ποιότητος, πάντοτε με τυρί φέτα και τραγανή ζύμη.
Αριστον
* Βουλής 10, Αθήνα, τηλ. 3227.626
Ρυζότο με γκοργκοντζόλα και μάνγκο
Δεν υπάρχει καθημερινά αλλά αν το πετύχετε παραγγείλτε το οπωσδήποτε!
Il Salumaio di Montenapoleone
* Παναγίτσας 3, Κηφισιά, τηλ. 6233.934
Κοτόπουλο Tandoori
Ινδική γεύση με έντονη την καψάδα που αφήνει το κάρι στον πιο μοντέρνο χώρο ινδικού εστιατορίου που υπάρχει μέχρι στιγμής τουλάχιστον στην πόλη. Οφείλουμε όμως να σας προειδοποιήσουμε ότι το σέρβις ακολουθεί τους ανατολίτικους χρόνους.
Shalimar
* Μαιάνδρου 5, Ιλίσια, τηλ. 7220.824
Καρμπονάρα
Φοβερή γεύση, μεγάλη μερίδα (μην τη φάτε όλη!), δείξτε προσοχή στο σέρβις όμως επειδή είναι κάπως προβληματικό μερικές φορές λόγω της μεγάλης πελατείας.
Antonio
* Κύπρου 74, Γλυφάδα, τηλ. 8940.057
Ψαρονέφρι με σάλτσα από μέλι και πιπερόριζα
Πολύ καλής ποιότητας το κρέας με λεπτή, μελένια και αρωματική σάλτσα.
Milton’s
* Αδριανού 91, Πλάκα, τηλ. 3249.129 Το καλύτερο της εβδομάδας Ολόφρεσκα λαχανικά!
Και όχι μόνο λαχανικά φυσικά αλλά και φρούτα, εγχώρια και εισαγωγής, καθώς και πολύ τραγανούς ξηρούς καρπούς θα βρείτε στο μανάβικο που βρίσκεται επί της Σόλωνος (σχεδόν στη γωνία) στο ύψος της Δημοκρίτου, στο Κολωνάκι. Οποτε περνάω από εκεί το θέαμα που αντικρίζω στα καφάσια είναι λαχταριστό. Ολα τα οπωρολαχανικά έχουν καταπληκτικό χρώμα. Και κάποια μοσχοβολούν, όπως οι φράουλες, π.χ., που είναι και της εποχής. Οι δε ιδιοκτήτες είναι πάντοτε ευγενέστατοι. Και αυτό προφανώς είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Επομένως σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.



