Νέο κύκλο ερευνών, οι οποίες εκτός από δικαστικό έχουν και πολιτικό πρόσημο, σηματοδοτεί η απόφαση του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστου Μπαρδάκη για την ανάσυρση από το αρχείο της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί ύστερα από μήνυση του Ανδρέα Βγενόπουλου βάζοντας στο «κάδρο» την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Με αφορμή σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας μέσω της ιστοσελίδας iefimerida.gr, ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά απόλυτη προτεραιότητα προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτήν.

Η εντολή από τον κ. Μπαρδάκη δόθηκε μετά τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας, σύμφωνα με τα οποία το ηχητικό φαίνεται να είναι γνήσιο, «χωρίς εμφανή στοιχεία αλλοιώσεων», και ως εκ τούτου αποτελεί νέο στοιχείο που οδηγεί στην ανάσυρση και στην επανεξέταση της υπόθεσης.

Την κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Νίκος Ποιμενίδης, ο οποίος ήδη παρέλαβε το ηχητικό συνολικής διάρκειας 5 ωρών, 28 λεπτών και 37 δευτερολέπτων.