Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Λευτέρης Πετρούνιας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής στη Λειψία, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό των κρίκων με την υψηλότερη βαθμολογία.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης συγκέντρωσε 14,700 βαθμούς, εκτελώντας ένα πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 5,700 και αξιολογήθηκε με 9,000 στον τομέα της εκτέλεσης — επίδοση που τον έφερε στην κορυφή του προκριματικού γύρου.

Στον τελικό της Παρασκευής (30/05), ο Πετρούνιας θα αντιμετωπίσει τους εξής αθλητές, με βάση τη σειρά πρόκρισης: τον Τούρκο Αντέμ Ασίλ (14,533), τους Βρετανούς Κόρτνι Τάλοχ και Χάρι Χέπγουορθ (από 14,400), τον Αρμένιο Αρτούρ Αβετισιάν (14,300), τον Γάλλο Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (14,233), τον Αζέρο Νικίτα Σιμόνοφ (14,033) και τον Αρμένιο Βαχάγκν Νταβτιάν (13,866).

O Έλληνας προχώρησε σε δηλώσεις, έπειτα την ολοκλήρωση της φάσης που συμμετείχε και μίλησε για τη φετινή σεζόν, τονίζοντας ότι είχε ένα κακό ξεκίνημα, διότι είχε κάνει δύο σοβαρά λάθη στην έξοδο, οι οποίες οφείλονταν στις πολλές αλλαγές του προγράμματος.

«Είχα ένα δύσκολο ξεκίνημα την φετινή σεζόν»

«Είχα ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν, καθώς είχα δύο σοβαρά λάθη στην έξοδο, γιατί κάναμε πολλές αλλαγές στο πρόγραμμα, όλα ήταν το σκαλοπάτι μιας διαδριμής που έφθανε εδώ για το πρώτο μισό της σεζόν, καθώς μετά έχουμε και παγκόσμιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Αρχίσαμε πολύ καλά, γιατί αντιμετώπισα κάποια προβλήματα πάνω στο πρόγραμμα, το 14.700 είναι θεωρώ βαθμολογία χρυσού μεταλλίου, αν κολλήσω την έξοδο θα πάμε στο 14.900, για το πρώτο μισό της σεζόν αυτό είναι πάρα πολύ καλό.

Όσο προχωράμε προς το Λος Άντζελες, έχοντας βρει τον κορμό, θέλουμε να προσθέσουμε πραγματάκια που από 5.7, υπάρχει εκδοχή βαθμού δυσκολίας στο 5,8, υπάρχει εκδοχή 5,9, υπάρχει εκδοχή και 6.00, αναλόγως τι θα κάνουν οι αντίπαλοί μου θα πράξω κι εγώ».