Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη από χούλιγκαν του ΠΑΟΚ.

Με διάταξη της 7ης τακτικής ανακρίτριας θα διεξαχθεί έλεγχος γενετικού υλικού, DNA, από όλους τους κρατούμενος που εμπλέκονται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, προκειμένου αυτό να συγκριθεί με τα πειστήρια που έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία, όπως μεταδίδει το thestival.

Με διάταξη της 7ης τακτικής ανακρίτριας θα διεξαχθεί έλεγχος γενετικού υλικού, DNA, από όλους τους κρατούμενος που εμπλέκονται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, προκειμένου αυτό να συγκριθεί με τα πειστήρια που έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη η απολογία ενός εκ των συλληφθέντων. Στις 12:30 ξεκίνησε η ανάκριση του 20χρονου Αλβανού και διεκόπη για λίγα λεπτά στις 14:00. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, σύμφωνα με πληροφορίες, τα όσα είπε ο 20χρονος φέρεται να εκνεύρισαν την ανακρίτρια, οι φωνές της οποίας έφταναν μέχρι τους διαδρόμους του Δικαστικού Μεγάρου. Η ανάκριση συνεχίζεται μέχρι αυτήν την ώρα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας και οι υπόλοιποι συλληφθέντες για την υπόθεση.

Ποιος κρατούσε το όπλο

Δέκα άτομα έχουν συλληφθεί για τη δολοφονία του Άλκη και για τον ενδέκατο έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Οι φερόμενοι ως δράστες θα απολογηθούν τμηματικά στην ανακρίτρια με τους δύο πρώτους να έχουν ξεκινήσει σήμερα τις καταθέσεις τους.

Και οι δέκα κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και αναμένεται να αποδειχθεί ο ρόλος του καθένα στη δολοφονική επίθεση.

Όπως έγινε γνωστό, την υπεράσπιση του ενός από τους συλληφθέντες, του 21χρονου ημεδαπού που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι και να σκότωσε τον Άλκη, ανέλαβε ο γνωστός δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

«Έδωσε το δρεπάνι σε άλλον. Θα τον κατονομάσει»

Το κρίσιμο ωστόσο της υπόθεσης είναι ότι ο 21χρονος, όπως είπε ο ίδιος στον συνήγορό του, ναι μεν ήταν αυτός που κατέβασε το δρεπάνι από το αμάξι, ωστόσο στη συνέχεια το έδωσε σε άλλον εμπλεκόμενο στο φονικό.

Ο 21χρονος ισχυρίζεται δηλαδή ότι δεν είναι αυτός που σκότωσε τον άτυχο 19χρονο.

«Πράγματι το δρεπάνι το έβγαλε αυτός από το αυτοκίνητο, στη συνέχεια όμως το πήρε κάποιος που θα κατονομάσει στην ανακρίτρια ο πελάτης μου ποιος είναι, και στη συνέχεια αυτός είναι που χτύπησε με το δρεπάνι στο παιδί».