Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις γύρω από τον θάνατο του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, με οπαδικά κίνητρα.

Πώς έδρασαν οι δολοφόνοι του 19χρονου και πώς κατάφεραν να τους εντοπίσουν οι αρχές;

Οι περισσότεροι παραδέχονταν ότι ήταν στο σημείο της επίθεσης αλλά όλοι αρνούνταν ότι έχουν σχέση με την δολοφονία.

Ο 21χρονος Έλληνας Ι.Κ. παρότι βρέθηκαν αποτυπώματα του πάνω στο αναδιπλούμενο δρεπάνι που στέρησε την ζωή στον Άλκη, ισχυρίστηκε ότι ναι μεν το κρατούσε αλλά χτύπησε στο πόδι έναν από τους φίλους του άτυχου 19χρονου και στην συνέχεια έδωσε το δρεπάνι σε άλλον.

Οι συλλήψεις καρέ – καρέ

Τη διαδικασία σύλληψης των κατηγορουμένων φέρνει στο φως το newsit.

Ατάραχος έβγαινε από το σπίτι του ο ένας εκ των δραστών, ο A.G. Οι αστυνομικοί τον περίμεναν και αφού του έκαναν σωματικό έλεγχο, και έρευνες στο σπίτι του τον οδήγησαν στο τμήμα.

Όπως αναφέρουν: «Κατά την παραμονή του στην υπηρεσία μας, ο G. Ανέφερε ότι ήταν μεταξύ των δραστών της επίθεσης και συγκεκριμένα ήταν συνοδηγός στο λευκό Citroen. Ισχυρίστηκε ότι έφερε μαχαίρι με το οποίο επιτέθηκε σε βάρος ενός εκ των δυο παθόντων προκαλώντας του δυο τραύματα στο πόδι, αλλά δεν επιτέθηκε σε βάρος του θανόντος. Μάλιστα από το δικό του μαχαίρι τραυματίστηκε στον δείκτη του δεξιού του χεριού, τραύμα το οποίο πράγματι είναι εμφανές και για το οποίο θα παραγγελθεί η ιατροδικαστική έκθεση».

Και ο δεύτερος συλληφθείς ο Ο.Τ. έβγαινε από το σπίτι του στην Καλαμαριά. Ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία και επίσης και αυτός παραδέχθηκε ότι ήταν μεταξύ των ατόμων που επιτέθηκαν στον Άλκη και τους φίλους του αλλά υποστήριξε ότι δεν συμμετείχε στην επίθεση, δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του και αναγνώρισε τους υπόλοιπους.

Ο τρίτος συλληφθείς, ο Δ.Χ. Ήταν στο σπίτι του και αφού έγιναν οι απαραίτητες έρευνες συνελήφθη. Ο συγκεκριμένος, τους υπέδειξε ότι ένα Renault Clio που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ήταν παρκαρισμένο σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι του.

Βρήκαν πάνω του ναρκωτικά

Ο τέταρτος συλληφθείς ο Σ.Σ. εντοπίστηκε να κινείται στην περιοχή Δελφών και συνελήφθη. Πάνω του βρέθηκαν ναρκωτικά.

Άλλοι δυο ο Β.Β. Και ο Ν.Κ. βρέθηκαν μαζί σε σπίτι. Ο Β.Β. παραδέχθηκε ότι ήταν στο σημείο της επίθεσης και μάλιστα επέβαινε στο μαύρο Clio αλλά δεν είπε τίποτε άλλο. Αναγνώρισε μόνο το άτομο με το οποίο συνελήφθη μαζί.

Άλλοι δυο από τους συλληφθέντες βρέθηκαν σε σπίτι που έμεναν στην Θεσσαλονίκη. Εκεί, βρέθηκαν ναρκωτικά. Ο Ι.Κ. Και ο G.K. Ειδικά ο Ι.Κ. παραδέχθηκε ότι κρατούσε το αναδιπλούμενο δρεπάνι με το οποίο όμως όπως ισχυρίστηκε δεν επιτέθηκε σε βάρος του Άλκη, αλλά σε έναν από τους φίλους του τον οποίο τραυμάτισε στο πόδι.