Είσαι επιρρεπής οδηγός σε μικροατυχήματα; Ή μήπως έχεις πάρει πρόσφατα το δίπλωμά σου; Τότε θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά τη μικτή ασφάλιση για το αυτοκίνητό σου!

Προτού διαλέξεις την εταιρεία στην οποία θα ασφαλίσεις το αυτοκίνητο ή τη μηχανή σου, είναι σημαντικό να κάνεις έρευνα και να μπεις στις ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών για να βρεις το οικονομικότερο συμβόλαιο της αγοράς. Όμως, δεν αρκεί μόνο αυτό. Είναι απαραίτητο επίσης να γνωρίζεις ποιο συμβόλαιο είναι το ιδανικό για εσένα. Ποιες είναι οι παροχές που έχεις πραγματικά ανάγκη; Χρειάζεσαι βασική ή μικτή ασφάλεια;

Αν είσαι νέος σχετικά οδηγός ή αν χρησιμοποιείς το αυτοκίνητό σου πολλές ώρες την εβδομάδα και τα μικροτρακαρίσματα είναι πολύ συχνό φαινόμενο για εσένα, τότε η μικτή ασφάλεια είναι εκείνη που σου ταιριάζει.

Η μικτή ασφάλεια είναι η πληρέστερη κάλυψη που θα μπορούσες να έχεις. Με τη μικτή ασφάλιση ή αλλιώς ασφάλιση ιδίων ζημιών, η ασφαλιστική εταιρεία που θα επιλέξεις αναλαμβάνει να αποκαταστήσει όλες τις υλικές ζημιές του δικού σου οχήματος έπειτα από κάθε σύγκρουση, πρόσκρουση, ανατροπή, εκτροπή ή κατακρήμνιση. Μάλιστα, η ασφαλιστική εταιρεία είναι υπόχρεη για την κάλυψη της επισκευής του αμαξιού σου, ακόμη και στην περίπτωση που είσαι εσύ υπεύθυνος για το τροχαίο ατύχημα.

Τι θα πρέπει να προσέξεις

Όταν επιλέξεις να κάνεις μικτή ασφάλεια στο αυτοκίνητό σου, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις είναι η απαλλαγή. Δηλαδή, η συμμετοχή σου στην αποκατάσταση της ζημιάς.

Η απαλλαγή υπάρχει σε κάθε μικτή ασφάλεια, ωστόσο το ποσό της διαφέρει ανάλογα την εταιρεία. Ουσιαστικά, η κάθε εταιρεία βάζει ένα πλαφόν συμμετοχής του ασφαλισμένου και καλύπτει μόνο τη διαφορά των εξόδων που υπερβαίνουν την απαλλαγή. Όσο υψηλότερο, λοιπόν, είναι το ύψος της απαλλαγής, τόσο χαμηλότερα βγαίνουν και τα ασφάλιστρα. Για παράδειγμα αν η απαλλαγή είναι στα 400 ευρώ και προκληθούν ζημιές ύψους 1000 ευρώ στο αυτοκίνητο από τρακάρισμα που είναι υπεύθυνος ο ασφαλισμένος, τότε η ασφαλιστική θα καλύψει τα 600 ευρώ από τα 1000.

Η διαδικασία για να ολοκληρώσεις τη μικτή ασφάλιση του αυτοκινήτου σου, είναι επίσης κάτι που πρέπει να προσέξεις. Συνήθως, για να ολοκληρωθεί η μικτή ασφάλεια απαιτείται ένας προ-έλεγχος από πραγματογνώμονα της ασφαλιστικής εταιρείας ή να στείλεις φωτογραφίες του αυτοκινήτου στην ασφαλιστική. Πρέπει να σημειωθεί, πως για να ασφαλιστεί το αμάξι σου με μικτή ασφάλιση πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, διαφορετικά η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να αρνηθεί να καλύψει τα προβληματικά σημεία ή να ορίσει μεγαλύτερη απαλλαγή από εκείνη που έχεις αρχικά ζητήσει.

Τι δεν καλύπτει η μικτή ασφάλιση

Ανάμεσα στις προϋποθέσεις για να μπορέσεις να κάνεις μικτή ασφάλιση στο όχημά σου είναι το έτος κατασκευής του οχήματος, το οποίο συνήθως δεν πρέπει να ξεπερνά τη 10ετία. Ταυτόχρονα, η αξία του αυτοκινήτου σου θα πρέπει να είναι ίση ή μεγαλύτερη από ένα minimum ποσό το οποίο διαφέρει ανάλογα την ασφαλιστική (3000 – 5000 ευρώ συνήθως).

Επίσης, οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν καλύπτουν με τη μικτή ασφάλιση ζημιές που αποδεικνύεται ότι έγιναν με πρόθεση του ασφαλισμένου, αν ο οδηγός βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, αν σημειώθηκε τρομοκρατική ενέργεια, αν μεταφερόταν φορτίο που δεν προβλέπεται από την άδεια κυκλοφορίας ή αν ο οδηγός είναι νέος στην ηλικία και δεν είχε δηλωθεί.

Τέλος, για τα οχήματα που είναι κάμπριο οι ασφαλιστικές προχωρούν σε ειδικές συμφωνίες και διαφορετικές απαλλαγές

Πώς θα διαλέξεις τη μικτή ασφάλιση

Πλέον, με την εξέλιξη της τεχνολογίας η αναζήτηση για την ασφάλεια αυτοκινήτου ή την ασφάλιση της μηχανής σου είναι πολύ εύκολη. Μπαίνοντας στο Asfaleies24.gr βρίσκεις σε ένα μόνο σημείο τιμές από 25 και πλέον ασφαλιστικές εταιρείες, μετατρέποντας έτσι την αναζήτηση του κατάλληλου ασφαλιστήριου συμβολαίου σε υπόθεση πέντε λεπτών!

Όσον αφορά στην αναζήτηση για μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου, θα βρεις τιμές από τις περισσότερες εταιρείες που την προσφέρουν, μαζί με όλες τις καλύψεις καθώς και πως διαμορφώνεται το τελικό κόστος, ανάλογα την επιλογή της απαλλαγής που θα επιλέξεις.

Μέσα στο Asfaleies24 επιλέγεις τις παροχές που χρειάζεσαι, το είδος ασφάλισης που θέλεις, τυχόν συνδυαστικά πακέτα αυτοκινήτου – μηχανής ή με τα υπόλοιπα οχήματα της οικογενείας και βρίσκεις μπροστά στην οθόνη σου τα οικονομικότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια της αγοράς.

Το συμβόλαιο αποστέλλεται στο e-mail από όπου μπορείς να το κατεβάσεις και να το εκτυπώσεις, ενώ έτσι, έχεις πρόσβαση σε αυτό όποτε θέλεις, από όπου θέλεις.

Η ασφάλεια αυτοκινήτου έχει γίνει πλέον εύκολη υπόθεση, έτσι δεν είναι;