Η είδηση που δημοσιεύθηκε μεσοβδόμαδα σε sites και έντυπα που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο καταδικασμένος ως εκτελεστής της «17 Νοέμβρη» κ. Κουφοντίνας διαμαρτύρεται διότι από ημερών δεν τον επισκέπτεται στις φυλακές Δομοκού, όπου πλέον κρατείται, ο φυσικοθεραπευτής του.

Ακούγεται ίσως λιγάκι οξύμωρο να διαμαρτύρεται για αυτή την καθυστέρηση ενώ ουδείς των υπολοίπων κρατουμένων έχει αυτή την εξαιρετική παροχή σε μια φυλακή η οποία αποκαλείται από τον ίδιο, τους συντρόφους και τους υποστηρικτές του κάτεργο. Αλλά προφανώς το θεωρεί «κεκτημένο» – δεν είναι δα ένας απλός κρατούμενος. Είναι ο Κουφοντίνας, ο φυσικός αυτουργός 11 δολοφονιών και ηθικός αρκετών άλλων.

Ανεξάρτητα δε από το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του φυσικοθεραπευτή που τον επισκέπτεται, και πληρώνεται από το Ελληνικό Δημόσιο, άρα από όλους τους φορολογουμένους, κρίθηκαν απαραίτητες εξαιτίας της πολυήμερης απεργίας πείνας του μακελάρη Κουφοντίνα, ενδιαφέρον θα είχε και μία ακόμα πτυχή αυτής της υπόθεσης που ταλαιπώρησε επί τρίμηνο την ελληνική κοινωνία. Είναι το κόστος της πολυήμερης νοσηλείας του σε μία από τις μόλις οκτώ ΜΕΘ που διαθέτει το Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας. Επίσης, μια παράπλευρη πτυχή είναι από πόσους στέρησε αυτό το κρεβάτι της ΜΕΘ, στην κορύφωση της πανδημίας στην περιοχή της Φθιώτιδας. Την ώρα που ο θάνατος θέριζε περιοχές όπως η Μαλεσίνα και η Αταλάντη…

Φυσικά, όλα αυτά θα θεωρηθούν ψιλά γράμματα, διότι πολύ απλά επρόκειτο περί του «αγωνιστή», «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα. Για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ πίεσε αφόρητα την κυβέρνηση να υποχωρήσει στο καπρίτσιο του, με τον ίδιο τον αρχηγό του κόμματος να αναλαμβάνει το «ρίσκο» των διαδηλώσεων για το (μοναδικά παγκοσμίως) «δικαίωμά» του να επιλέγει ο ίδιος τη φυλακή όπου θα κρατείται. Και υπέρ του οποίου, εν μέσω πανδημίας, πραγματοποιούνταν καθημερινά στην Αθήνα διαδηλώσεις, με την ενεργό συμμετοχή των «δικαιωματιστών» του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του κόμματος – και άγνωστες επιπτώσεις στους δείκτες θετικότητας.

Εχει νόημα να τα υπενθυμίζει κανείς όλα αυτά; Σε αυτή μάλιστα τη φάση που η χώρα βρίσκεται ενώπιος ενωπίω με το θηρίο; Εχει. Γιατί δείχνει πόσο ανεδαφική, πόσο εκτός πραγματικότητας και πόσο εχθρική για τον ίδιο τον λαό είναι η αντιπολιτευτική τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πήρε υπό την προστασία της, κάτω από τα φτερά της, έναν καταδικασμένο, αμετανόητο τρομοκράτη μόνο και μόνο για να προσεταιριστεί κάποιες περιθωριακές δυνάμεις της Αριστεράς. Κόντρα στο ψευδεπίγραφο άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά και τις λοιπές δυνάμεις του Κέντρου. Θα έμοιαζε αυτοχειριαστικό, αν δεν επρόκειτο για καθαρή απόδειξη της επιστροφής σε ένα παρελθόν ιστορικά και πολιτικά καταδικασμένο.

Δεν την έχει ανάγκη αυτή την Αριστερά η χώρα. Η χώρα θέλει μια Αριστερά σύγχρονη, φιλολαϊκή, όχι λαϊκίστικη και με συμπεριφορές που προσιδιάζουν σε ακροαριστερό γκρουπούσκουλο. Θέλει μια Αριστερά που θα υπηρετεί αποτελεσματικά τον θεσμικό ρόλο που της ανέθεσε το εκλογικό σώμα, προ διετίας. Ελπίζω το δημοσκοπικό στραπάτσο που υπέστη στηρίζοντας το καπρίτσιο του Κουφοντίνα να της έγινε μάθημα. Αν όχι, ιδού καινούργια αφορμή να υψώσει σφιγμένες γροθιές στον αέρα ο σκληρός πυρήνας της: ο ασυνεπής φυσικοθεραπευτής που δεν πήγε στο ραντεβού για το μασάζ του τρομοκράτη…