• Αναζήτηση

Δημόπουλος στο MEGA: Αποδίδουν τα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την μέχρι στιγμής «πορεία» του κορωνοϊού στην Ελλάδα παρουσιάστηκε ο Αθανάσιος Δημόπουλος μιλώντας στο MEGA

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την μέχρι στιγμής «πορεία» του κορωνοϊού στην Ελλάδα παρουσιάστηκε ο Αθανάσιος Δημόπουλος μιλώντας στο MEGA.

O Πρύτανης στο ΕΚΠΑ και καθηγητής Ιατρικής, σημείωσε ότι μέχρι σήμερα «τα δεδομένα δεν δείχνουν απότομη έξαρση των νοσηλευόμενων. Αυτή είναι ένδειξη ότι τα μέτρα αποδίδουν». Ως εκ τούτου, ανέφερε ότι επικρατεί «αισιοδοξία, αλλά συγκρατημένη», τονίζοντας την ανάγκη » να στηρίξουμε τα μέτρα προστασίας και να συμβάλουμε όλοι στην πιο πιστή εφαρμογή τους».

Παράλληλα, ο κ. Δημόπουλος χαρακτήρισε σωστή την παράταση των μέτρων προστασίας, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης τους, απάντησε πώς αυτό θα κριθεί από την αποδοτικότητα των τρέχοντων μέτρων.

Σε αυτό, πρόσθεσε, ότι «η Ελλάδα τα πάει καλά με τον κορωνοϊό, αλλά περιβαλλόμαστε από κράτη που δεν τα πανε αντιστοίχως καλά».

Σύμφωνα με τον Πρύτανη, στόχος είναι «να μη μπουν στα γενικά νοσοκομεία ασθενείς με κορωνοϊό, να προστατέψουμε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και να γίνει έγκαιρη διάγνωση και υποστήριξη των ασθενών με κορωνοϊό».

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας, είπε, ότι πρόκειται για ένα «συμπληρωματικό μέτρο τη διατήρησης απόστασης οι μάσκες, όταν επισκεπτόμαστε μέρη με κοσμο». Συμπλήρωσε, βέβαια, ότι όσοι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα «μπορούν να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους με ένα πανί όταν επισκέπτονται μέρη που υπάρχει κόσμος, όχι χειρουργικές μάσκες. Οι μάσκες πρέπει να υπάρχουν σε επάρκεια εκεί που υπάρχουν ασθενείς».

Τέλος, αναφερόμενος στα τεστ αντισωμάτων, ο κ. Δημόπουλος, εξήγησε ότι «οι μέθοδοι αυτοί πρέπει να ελεγχθούν καλά πριν εφαρμοστούν γενικότερα».

ΒημαTV
Σίβυλλα
Helios Kiosk