Σε πλήρη επιβεβαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ του «Βήματος» που αναφερόταν στις επιφυλάξεις της ΕΛ.ΑΣ κι άλλων παραγόντων για την καταγγελλόμενη «κακοποίηση» του βρέφους 11 μηνών από την Συρία (σ.σ. είχε μεταφερθεί νεκρό στο Παίδων προ τριών ημερών) καταλήγει η περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών και δικαστικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ιατροδικαστές που είχαν αναφερθεί δημοσίως σε «πρωτοφανή σεξουαλική κακοποίηση» του βρέφους φέρεται να έχουν καταθέσει τις τελευταίες ώρες ότι «οι μικροκακώσεις κι οι εκδορές (μικρές στηκτικές εκδορές) που εντόπισαν δεν προέρχονται από αντρικό μόριο, αλλά απο αμβλύ όργανο (είσοδος τίνος αμβλέος οργάνου) το οποίο θα μπορούσε τελικά να ήταν η ένεση- με την μορφή κλύσματος- που χορηγείτο στο παιδί από τους γονείς του, όταν πάθαινε κρίσεις επιληψίας κι είχε σπασμούς λόγω της μικροκεφαλίας από την οποία έπασχε».

Δηλαδή οι μικροτραυματισμοί να προκλήθηκαν από την προσπάθεια χρήσης της ένεσης, που είχαν χρησιμοποιήσει η μητέρα κι άλλοι συγγενείς του 11μηνου κοριτσιού όταν προσπαθούσαν να το κρατήσουν στην ζωή.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αλλά και δικαστικοί λειτουργοί ήσαν επιφυλακτικοί σε σχέση με τις γνωματεύσεις των ιατροδικαστών διότι από την διερεύνηση όλων των στοιχείων στο σώμα του βρέφους, από αναφορές συγγενικών προσώπων και από την εξέταση των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας των Σύρων προσφύγων, δεν φαίνεται να επιβεβαιωνόταν τέτοιου είδους ενέργεια σε βάρος του άτυχου βρέφους.

Μάλιστα, σύμφωνα με άλλες πηγές, οι ιατροδικαστές ίσως ελεγχθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τις σχετικές δηλώσεις τους.