Οι «μπύρες» ήταν κωδικός μίζας σε κρατικό νοσοκομείο

Ερευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ – Συνελήφθη υψηλόβαθμη διοικητική υπάλληλος

«Θα μου δώσεις 500 ευρώ  με κωδικό «πέντε μπύρες» προκειμένου να οδηγηθεί ο τραυματίας συγγενής σου, με γοργές διαδικασίες σε κέντρο αποκατάστασης».
Αυτή φέρεται να ήταν η παράνομη απαίτηση 55χρονης υψηλόβαθμης διοικητικής υπαλλήλου στο  νοσοκομείο του Κιλκίς, η οποία συνελήφθη, προ ολίγων ωρών, από αξιωματικούς της Υπηρεσίας  Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
Η σύλληψή της υπήρξε μετά από καταγγελία ενός 40χρονου συγγενούς νοσηλευόμενου στο νοσοκομείο ο οποίος επιζητούσε να υπάρχει παράταση της νοσηλείας του στην Ορθοπεδική Κλινική αλλά και στη συνέχεια να μεταφερθεί σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης (ΣΣ όπου μεγάλο μέρος των νοσηλίων καταβάλλεται από το ελληνικό δημόσιο).
Η διοικητικός υπάλληλος που ήταν γνωστή του 40χρονου του ζήτησε -με επίκληση παρέμβασης σε ιατρούς της Ορθοπεδικής Κλινικής- αρχικά 200 ευρώ για την παράταση της παραμονής στο νοσοκομείο και στην συνέχεια άλλα 500 ευρώ για την έγκριση νοσηλείας στο ιδιωτικό κέντρο.
Ομως τότε υπήρξε παρεμβαση της ΕΛ.ΑΣ που ερευνά αν η εν λόγω διοικητική υπάλληλος είχε κι άλλους συνεργούς στο νοσοκομείο…
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk