Η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί και αναφέρει σε έγγραφά της, ότι ο Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν δεν απήχθη από Τούρκους πράκτορες -στις αρχές του 1999- στην Κένυα αλλά… εκδόθηκε από την Ελλάδα στην Τουρκία!

Αυτό το πρωτοφανές λάθος περιέχεται σε έγγραφο που συντάχθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2020-το οποίο αποκαλύπτει «Το Βήμα» – από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με κινητοποιήσεις κουρδικών οργανώσεων αυτές τις ημέρες στην Αθήνα.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι λόγος αυτών των διαδηλώσεων είναι ούτε λίγο ούτε πολύ «η συμπλήρωση 21 ετών από την έκδοση του Αμντουλάχ Οτσαλάν από την Ελλάδα στην Τουρκία»! Κι αυτό μάλιστα επαναλαμβάνεται όχι μόνο στον τίτλο του εγγραφου αλλά και στο κείμενο που ακολουθεί…

Καθότι η ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να ξεχνά ή να …παραβλέπει το γνωστό «φιάσκο» της ΕΥΠ κι άλλων κρατικών υπηρεσιών, το 1999, όταν ο ηγέτης του PKK είχε παραμείνει -μετά από σειρά παρασκηνιακών διαβουλεύσεων- στην κατοικία του Ελληνα πρεσβη στο Ναιρόμπι της Κένυας. Είχε προηγηθεί περιπλάνησή του στη Δαμασκό, στη Μόσχα, στη Ρώμη και στην Ελλάδα. Στην Κένυα είχε αποσταλεί κλιμάκιο της ΕΥΠ για να υλοποιηθεί σχέδιο επιστροφής του στην Ευρώπη. Με κύριο σενάριο να εμφανισθεί στο Διεθνές Δικαστηριο της Χαγης. Ομως στην διάρκεια της μεταφοράς του με αυτοκινητοπομπή από την πρεσβευτική κατοικία στο αεροδρόμιο του Ναιρόμπι, Κενυάτες αξιωματούχοι φέρεται να παρέδωσαν τον Κούρδο ηγέτη σε Τούρκους πράκτορες που είχαν καταφθάσει στην αφρικανική χώρα, Οι πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Φεβρουαρίου βρίσκουν τον Κούρδο ηγέτη να μεταφέρεται με χειροπέδες στην Τουρκία με ένα ιδιωτικό αεροσκάφος, δημιουργώντας τεράστια αναστάτωση στην Ελλάδα και κατακραυγή για τους ελληνικούς χειρισμούς της υπόθεσης Οτσαλάν.

Ομως τώρα η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να «διορθώνει» αυτα τα δραματικά λάθη και ν αναφέρεται σε …ομαλή διαδικασία έκδοσής του Οτσαλάν στην Τουρκία , σαν να υπήρχε διμερής συμφωνία και τα συμβάντα της Κένυας να μην υπήρξαν ποτέ.