Οι δύο μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος , οι οποίοι είχαν εξεταστεί και στην Εισαγγελία Διαφθοράς, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Novartis κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στους αντεισαγγελείς  του Αρείου Πάγου, οι οποίοι διερευνούν τους δικονομικούς χειρισμούς των εισαγγελέων στην πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί  κ.κ. Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης έλαβαν κάτω από άκρα μυστικότητα την περασμένη εβδομάδα τις καταθέσεις των δύο συγκεκριμένων προσώπων .

Ωστόσο, για λόγους προστασίας άγνωστο παραμένει με ποιο τρόπο ελήφθησαν οι μαρτυρίες και σε ποιο χώρο. Παράλληλα, για λόγους μυστικότητας της έρευνας το περιεχόμενο των καταθέσεών τους παραμένει επτασφράγιστο μυστικό

Πάντως, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι πρόκειται για  καταθέσεις με εξέχουσα σημασία που θα συμβάλουν σημαντικά στην ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και την  αναζήτηση της αλήθειας.

Οι δύο αντεισαγγελείς συνεχίζουν την προκαταρκτική εξέταση και αμέσως μετά τις γιορτές, αναμένεται η λήψη καταθέσεων και από άλλους μάρτυρες.