• Αναζήτηση
 • Oι δράκοι του Tάσου Μαντζαβίνου

  Εν αναμονή της έκθεσης που θα εγκαινιαστεί στην Πινακοθήκη Γκίκα με μία νέα σειρά έργων και κατασκευών, ο γνωστός ζωγράφος μιλάει για τις εμμονές του ως συλλέκτης και ως καλλιτέχνης και για τη σημασία τού να είσαι ξένος.

  Πίνακες αλλά και «κεντήματα», όπως αποκαλεί ο ίδιος τις μικρές κατασκευές που δημιουργεί από τμήματα παλιών αντικειμένων από ξύλο ή τσίγκο τα οποία εν συνεχεία ζωγραφίζει, αποτελούν το  υλικό της νέας έκθεσης του Τάσου Μαντζαβίνου που παρουσιάζεται από το Μουσείο Μπενάκη στην Πινακοθήκη Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου με επιμελητή τον ιστορικό τέχνης Γιώργο Μυλωνά.

  Ο ζωγράφος είναι ιδιαίτερα γνωστός για την ελληνοκεντρική ζωγραφική του, η οποία δανείζεται σύμβολα από τη λαϊκή και βυζαντινή παράδοση αλλά και από το έργο του Φώτη Κόντογλου, ενώ αντλεί υλικό από τα προσωπικά του βιώματα και από τις παραστάσεις της παιδικής ηλικίας.  

  Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο σπουδαίος αυτός ζωγράφος μιλάει στη Μαριλένα Αστραπέλλου για την ελληνικότητα, για την παράδοση, για τις προκαταλήψεις της κοινωνίας, για τη λύπη που ελλοχεύει πίσω από τη χαρά και για το ποιος είναι τελικά ο δράκος που επανέρχεται στη ζωγραφική του.

  Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»

  Πολιτισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk