Εικαστικά έργα διευρυμένης πραγματικότητας

Η Apple συνεργάστηκε με το New Museum της Νέας Υόρκης σε μια ευφάνταστη καλλιτεχνική σύλληψη

Η Apple συνεργάστηκε με το New Museum της Νέας Υόρκης σε μια καινούρια σειρά εμπειριών διευρυμένης πραγματικότητας, στις οποίες έξι μεγάλα, εικονικά εικαστικά έργα έχουν κάνει κατάληψη σε μεγάλες πόλεις του πλανήτη.

Με την επωνυμία [AR]T, οι εμπειρίες αυτές παρουσιάζουν έργα επτά καλλιτεχνών που έχει επιλέξει το μουσείο και τα οποία θα εμφανιστούν στο Λονδίνο, το Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Χονγκ Κονγκ και το Τόκιο. Από τις 10 Αυγούστου, προσφέρονται δωρεάν στα καταστήματα της Apple. Οι καλλιτέχνες που εμπλέκονται είναι ο Nick Cave, οι Nathalie Djurberg και Hans Berg, ο Cao Fei, ο John Giorno, ο Carsten Höller και ο Pipilotti Rist. Μεγάλα, σαν εξωγήινα, τέρατα χορεύουν πάνω σε στέγες κτηρίων, πύλες οδηγούν σε εναλλακτικούς κόσμους που λες και τους έχεις σχεδιάσει με το χέρι, κόσμους όπου απουσιάζει η προοπτική.

Πρακτικά, ανά ομάδες των δέκα ατόμων θα δοθεί ένα iPhone με την εφαρμογή [AR]T και ένα ζευγάρι ακουστικά, και στη συνέχεια θα ξεναγηθούν στην πόλη συνοδευόμενα από μέλος της ομάδας της Apple. Στη διαδρομή, η οποία θα διαρκεί από πέντε έως δέκα λεπτά, οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν με έξι διαδραστικά εικαστικά, σε πασίγνωστα μέρη όπως η Trafalgar Square στο Λονδίνο ή η Grand Army Plaza στο Central Park της Νέας Υόρκης. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εμπειρίας τους, θα έχουν τη δυνατότητα να τραβήξουν φωτογραφίες ή βίντεο των έργων διευρυμένης πραγματικότητας.

«Η διευρυμένη πραγματικότητα είναι ένα ώριμο μέσο για δυναμική και οπτική αφήγηση, η οποία μπορεί να επεκτείνει την τέχνη του καλλιτέχνη πέρα από το στούντιο ή την γκαλερί και να τη θέσει μέσα στον κοινωνικό ιστό» υπογραμμίζει η διευθύντρια του New Museum, Λάιζα Φίλιπς.

(ΠΗΓΗ ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός