Ένας φοβερός αγώνας πραγματοποιήθηκε στις 25/6 στο Ζάππειο, με στόχο να προάγει τον κλασσικό αθλητισμό και να τον κάνει ακόμα πιο αγαπητό στο ευρύ κοινό. Για 7η συνεχόμενη χρονιά, ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και ονομαστικό χορηγό την Protergia οργάνωσαν το Protergia Athens Street Pole Vault. Σημαντικοί άλτες του επί κοντώ συμμετείχαν στη διοργάνωση, στην οποία φέτος αγωνίστηκαν μόνο άνδρες. Λίσεκ, Βογιεκόβσκι, Φιλιππίδης, Καραλής, Γιάκομπσον και άλλοι αθλητές, έδωσαν ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας και παρά τον αέρα που τους δυσκόλεψε αρκετά έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις και ρεκόρ. Το 7ο Protergia Athens Street Pole Vault είχε δυνατό παλμό από τον κόσμο που βρέθηκε εκεί και στήριξε δυνατά τους άλτες και την οργάνωση.

Πρώτος αθλητής του αγώνα αναδείχτηκε ο Πολωνός Πιόρτ Λίσεκ που έσπασε το ρεκόρ της διοργάνωσης με άλμα που ξεπέρασε τα 5,84 μέτρα. Δεύτερος ήρθε ο Εμμανουήλ Καραλής  με άλμα 5,71 μέτρα, μια πολύ καλή επίδοση που μάλιστα ήταν η 5η καλύτερη της καριέρας του και έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να ανέβει ακόμη υψηλότερα.. Τρίτος ήρθε ο Κώστας Φιλιππίδης, με άλμα στα 5.61 μέτρα. Επίσης μια πολύ καλή εμφάνιση που κέρδισε το χειροκρότημα.

Η Protergia πιστή στις αξίες και στη σημαντικότητα του αθλητισμού στήριξε την οργάνωση. Στόχος της άλλωστε τα τελευταία χρόνια είναι να δίνει δυναμικά το παρόν σε εκδηλώσεις που προάγουν αυτά τα πρότυπα. Στο περίπτερο που έστησε η Protergia στο Ζάππειο , βρέθηκαν οι πρωταθλήτριες Σοφία Ρήγα και Λίλη Αλεξούλη, οι οποίες υποδέχτηκαν τον κόσμο που βρέθηκε εκεί, μοίρασαν θετική ενέργεια και φωτογραφήθηκαν μαζί του. Παράλληλα, όλοι μπορούσαν να πάρουν μέρος στην κλήρωση της Protergia  και να κερδίσουν ένα ηλεκτροκίνητο πατίνι.

Η Protergia είναι ο Τομέας Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου της εταιρείας MYTILINEOS και ένας από τους πιο αξιόπιστους παρόχους φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ρεύματος στην Ελλάδα, προσφέροντας σύγχρονες και αξιόπιστες υπηρεσίες σε πάνω από 150.000 νοικοκυριά, επιχειρήσεις και επαγγελματίες.