«Ο χορός μπορεί να αποκαλύψει όλα τα μυστικά που κρύβει η μουσική…», έλεγε ο Σαρλ Μπωντλέρ.

Αυτά τα μυστικά φιλοδοξούν να μας αποκαλύψουν 100 και πλέον χορεύτριες, μαθήτριες της σχολής χορού της Πωλίνας Γαλοπούλου που θα κατακλύσουν με τις πιρουέτες τους την σκηνή του θεάτρου Παλλάς.

Ο λόγος για την χορευτική παραγωγή με τίτλο «Βήματα στο φως» που θα ανέβει την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 8:00 στη σκηνή του Θεάτρου Παλλάς.

«Θα οδηγηθούμε βήμα-βήμα μέσα από τη μαγεία του χορού προς τη δική μας αλήθεια και το φως» εξηγεί η κυρία Πωλίνα Γαλοπούλου που έχει επιμεληθεί καλλιτεχνικά την χορευτική παραγωγή.

«Θα διεκδικήσουμε με πείσμα τη γνώση και την ουσία που αναζητήσαμε με επιμονή και σκληρή δουλειά» σημειώνει.

Οι ηλικίες των πρωταγωνιστριών ξεκινούν από τα τρία και φτάνουν έως τα 93, προσθέτει χαριτολογώντας η κ. Γαλοπούλου διευκρινίζοντας μάλιστα ότι στην παράσταση θα πάρουν μέρος… τρεις γενιές χορευτριών: γιαγιάδες, κόρες και εγγονές οι οποίες ενώνουν τις χορευτικές δυνάμεις τους!

Η Αμαλία Αρσένη θα απαγγείλει ποιήματα κορυφαίων ελλήνων δημιουργών, ενώ την παράσταση θα πλαισιώσουν μουσικά οι Διονύσης Βούλγαρης και Γλυκερία Πογιατζόγλου στο πιάνο, ο Αλέξανδρος Χαραλάμπους στο τσέλο, ο Αλέξανδρος Χαλάψης στο βιολί, ο Δημήτρης Κλαυδιανός στην κιθάρα και ο Βασίλης Βασιλάτος στα κρουστά.

Τις χορογραφίες της παράστασης υπογράφουν οι Σοφία Βουδούρη, Ηρακλής Κοτσαρίνης, Βαρβάρα Παξιμαδά και Πωλίνα Γαλοπούλου. Η σκηνοθεσία και η επιμέλεια της παράστασης είναι της Πωλίνας Γαλοπούλου.

«Θα στροβιλιστούμε στη δίνη του μυαλού και της καρδιάς. Θα πετάξουμε ορμητικά προς το αύριο που μας περιμένει γεμάτο υποσχέσεις και θα είναι τόσο όμορφο και πολύχρωμο όσο το ονειρευτήκαμε…» καταλήγει η κυρία Γαλοπούλου.

ΙΝFO:

«Βήματα στο Φως»

Κυριακή 23 Ιουνίου στις 8 μ.μ

Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, τηλ.: 210 3213100

Πληροφορίες – Προπώληση εισιτηρίων www.viva.gr